Gardul dintre Ungaria şi Serbia ce va fi ridicat la graniţa dintre cele două ţări, pe partea ungurilor, va fi finalizat până la data de 31 august.


Gardul dintre Ungaria şi Serbia va fi finalizat mult mai rapid decât se preconizase iniţial. Premierul maghiar, Viktor Orban a anunţat terminarea lucrărilor până la data de 31 august. Gardul dintre Ungaria şi Serbia are rolul de a bloca fluxul de imigranţi, potrivit celor de la Le Monde. "Gardul va fi construit până la 31 august. Toate celelalte termene nu sunt valabile", a declarat sâmbătă Orban la Băile Tuşnad, în timpul vizitei acestuia în România.

Gardul dintre Ungaria şi Serbia are 4 metri înălţime şi 175 de kilometri lungime

ap_380216653245.jpg

gardul dintre Ungaria si serbia
Gardul dintre Ungaria şi Serbia are 4 metri în înălţime şi va măsura 175 de kilometri
Foto: AP

Lucrările la gardul dintre Ungaria şi Serbia au fost demarate la începutul lunii iulie. Acesta are patru metri înălţime şi va avea o lungime de 175 de kilometri. Situat la graniţa dintre cele două ţări, gardul dintre Ungaria şi Serbia are menirea să împiedice imigranţii şi solicitanţii de azil să intre pe spaţiul Uniunii Europene. Cea mai mare parte dintre ei provin din Irak, Afganistan, Siria şi ţări africane.

Gardul dintre Ungaria şi Serbia a şocat Belgradul

ap_77655243380.jpg

gardul dintre Ungaria si serbia
Aşa arată în prezent spaţiul neutru dintre cele două graniţe
Foto AP

Ministerele ungare al Apărării şi de Interne au anunţat săptămâna trecută că realizarea acestui proiect, în totalitate, se va încheia în noiembrie. Gardul a provocat reticenţe din partea Comsiei Europene (CE) şi a şocat Belgradul. Anul acesta Ungaria a înregistrat deja peste 80.000 de cereri de azil, faţă de 43.000 câte a înregistrat în decursul lui 2014.

Gardul dintre Ungaria şi Serbia: Orban- "Europa trebuie să rămână a europenilor"

Parlamentul ungar a înăsprit recent condiţiile în care este acordat azil şi în care este autorizată menţinerea imigranţilor în tabere. Potrivit lui Orban, "imigraţia ilegală este legată de terorism şi antrenează o creştere a infracţionalităţii, inclusiv violuri şi şomaj". "Europa trebuie să rămână a europenilor", a subliniat el, potrivit Mediafax.ro.

 
 
Loading...