Georgia a anunţat, miercuri, că a înregistrat primul caz de contaminare cu noul coronavirus, fiind şi primul în Caucazul de Sud.


În timpul unei conferinţe de presă, ministrul georgian al Sănătăţii, Ekaterina Tikardze, a declarat că pe teritoriul Georgiei a fost înregistrat primul caz de infectare cu noul virus COVID-19. "Un cetăţean georgian a fost testat pozitiv cu noul coronavirus", a declarat Ekaterina Tikaradzé. Bărbatul a sosit în Georgia din Italia, prin Azerbaidjan, a precizat ministrul, adăugând că pacientul a fost spitalizat într-o instituţie spitalicească din capitala Tibilise, unde primeşte îngrijirile medicale necesare şi se află în carantină. 

Italia, cel mai mare focar de Coronavirus din Europa. 11 morţi şi peste 330 de persoane infectate

Potrivit cifrelor oficiale, cel puţin 19 persoane au murit iar 139 sunt infectate în Iran, a doua ţară din lume ca număr de decese în legătură cu noul coronavirus, după China, unde epidemia a făcut mai mult de 2.700 de morţi şi aproape 78.000 de contaminări de la apariţie, în decembrie 2019. Italia este cel mai mare focar din Europa, peste 330 de persoane fiind testate pozitiv cu coronavirus, iar 11 indivizi pierzându-şi viaţa în urma luptei cu virusul ucigaş. 

Loading...