Berea asta este un fel de Ferrari al băuturilor alcoolice! Producătorii de la berăria londoneză Meantime Brewery au dat lovitura: clienţii le trimit o mostră de salivă, e prelevat ADN-ul şi apoi produc berea perfectă pentru codul lor genetic. Deranjul costă pe măsură: 31.704 dolari.


A fost inventată berea perfectă pentru tine! Costă 31.704 dolari. Licoarea e concepută într-o fabrică din Londra şi e creată de berari pornind de la codul genetic al fiecăruia. Cum funcţionează? Foarte simplu: cercetătorii prelevează o mostră de ADN de la consumator. Mostra este trimisă în laboratoarele 23andMe unde sunt detectate trăsăturile ereditare ale clientului. Sunt analizaţi receptorii gustativi şi apoi produc berea ţinând cont de gena TAS2R38 (n.r. responsabilă cu gustul şi transferul informaţiei gustative către receptorii neurologici corespondenţi). Ciaran Giblin, patronul Meantime Brewery şi-a produs propria bere concepută după ADN-ul lui şi spune că „nu a gustat niciodată ceva mai bun”.

Costurile mari ale analizelor de laborator şi respectiv ale substanţelor folosite la producţie fac ca berea concepută să coste cât o maşină de lux. Însă berarii îi asigură pe pofticioşi că în preţul de 31.704 de dolari intră peste 800 de litri de bere care va purta numele clientului. Reţeta de bere este realizată în funcţie de fluctuaţiile genetice ale genei TAS2R38, iar clientului îi este livrată licoarea care e perfect echilibrată ca gust dulce-amărui. Atenţie! Rezultatul final poate fi delicios pentru o singură persoană. Restul amicilor care vor gusta din berea concepută după ADN-ul tău s-ar putea să fie de altă părere.

 
 
Loading...