Coronavirus a băgat spaima în populația lumii! Numărul deceselor din cauza epidemiei de penumonie virală a ajuns la 80. 2.744 de cauzuri au fost confirmate în China, însă coronavirusul a ajuns în Europa, America și Australia. Primele cazuri au apărut în Wuhan, orașul care acum a devenit fantomă. E greu de crezut că aici locuiesc 56 de milioane de oameni.


Nimeni nu intră și nu iese din Wuhan, orașul unde a apărut coronavirusul. Epidemia a început în decembrie, în centrul Chinei, dar s-a răspândit mai rapid decât se aștepta. În orașul Wuhan, circulația mașinilor a fost interzisă după miezul nopții în centrul metropolei. Doar urgențele sunt acceptate de către autorități. Potrivit jurnaliștilor detașați în acea zonă, orașul Wuhan a devenit straniu de silențios. Șoferii voluntari, recrutați de autorități, transportă gratuit bolnavii la spitalele din apropiere. Metropola chineză se străduieşte să oprească coronavirusul mortal care a infectat deja mii de oameni.

Wuhan: 56 de milioane de oameni, izolate de restul lumii

wuhan2.jpg

Orașul Wuhan, acolo unde a apărut coronavirusul
Bolnavii din Wuhan sunt transportați gratuit la spital de șoferi voluntari
Foto: Getty

 

Wuhan este printre oraşele care au fost închise complet de autorităţile chineze după declanşarea epidemiei.  A fost plasat în carantină cu scopul de a preveni o nouă propagare a coronavirusului. În total, 56 de milioane de eprsoane sunt izonate de lume. În orașul devenit fantomă,  difuzoarele transmit un mesaj prin care cetăţenilor li se cere să meargă la spital fără întârziere dacă nu se simt bine, potrivit news.ro

Singurele vehicule care mai pot circula pe străzile din Wuhan sunt cele guvernamentale sau cei cu permise speciale emise de autorităţi. Nu mai sunt foarte multe magazine deschise, iar oamenii sunt nevoiți să se descurce așa cum pot.

wuhan-3.jpg

Orașul Wuhan, acolo unde a apărut coronavirusul
În orașul Wuhan aproape că nu mai circulă nicio mașină
Foto: Getty

 

Regimul comunist a anunţat duminică o interdicţie temporară a comerţului de animale sălbatice, având în vedere ipoteza potrivit căreia epidemia s-ar fi răspândit de la piaţă din Wuhan unde se vindeau acest tip de animale.     

wuhan-4.jpg

Orașul Wuhan, acolo unde a apărut coronavirusul
Oamenii ies din casă doar cu măști de protecție pe gură
Foto: Profimedia

 

Citește și

Tot ce trebuie să știi despre coronavirus. Cauze, simptome și cum se tratează

Coronavirusul a depășit granițele Asiei. Cazuri în SUA, Franța și Australia

 
 
Loading...
Citeste tot despre: