Imaginile disperării! Cum își plânge un tată fiul despre care presupune că a murit în camionul din Essex

Ultima actualizare:

    Tatăl unei posibile victime din camionul din Essex unde au fost găsiți 39 de imigranți morți, plângând de disperare cu nepoțelul în brațe Foto: AFP
Tatăl unei posibile victime din camionul din Essex unde au fost găsiți 39 de imigranți morți, plângând de disperare cu nepoțelul în brațe Foto: AFP

Drama camionului morții din Essex continuă! Autoritățile nu au oferit momentan numele celor 39 de imigranți ilegali care au murit efectiv congelați într-un container dintr-un vehicul care trebuia, culmea, să îi transporte pe aceștia către o viață mai bună. Totuși, familiile victimelor știau despre plecarea acestora către Marea Britanie, iar acum le tresaltă sufletul la orice știre apărută în presă despre tragicul incident, având speranța încă vie în suflete că poate cei dragi lor nu se află, printr-o minune, printre cei morți.

O scenă cutremurătoare a fost surprinsă în acest sens, cu un tată care trece în prezent prin cele mai cumplite clipe. Acesta a fost fotografiat plângând de disperare, gândindu-se cu groază că fiul lui, Le Van Ha, în vârstă de 30 de ani, tatăl a doi copii, se află printre victimele tragediei din Essex. 

Tatăl unei posibile victime din camion, desfigurat de durere

Le Van Ha și-a părăsit satul sărac din Vietnam în căutarea unei vieți mai bune în marea Britanie, însă familia sa nu a mai auzit de el încă de când s-a urcat în camionul morții, iar tatăl acestuia se teme de cel mai rău scenariu care s-ar fi putut întâmpla, și anume ca fiul lui să fie una dintre cele 39 de victime care au murit congelate. Soția lui Ha nici nu a mai mâncat de când a aflat tragica știre și nici nu se poate odihni până nu află cu exactitate orice informație despre soțul ei, notează Mirror.co.uk. 

Familia nu a mai putut lua legătură cu tânărul care a plecat în Marea Britanie pentru o viață mai bună
Familia nu a mai putut lua legătură cu tânărul care a plecat în Marea Britanie pentru o viață mai bună

Tatăl posibilei victime, Le Minh Tuan, este însă convins că fiul lui se află printre imigranții care au sfârșit în acel mod tragic. Imagini absolut cutremurătoare au apărut cu acesta în timp ce abia se putea abține din plâns, în timp ce își ținea strâns la piept nepotul rămas fără tată. „Ne-a lăsat cu datorii foarte mari. Nu știu când vom putea vreodată să le plătim. Eu sunt bătrân, bolnav și trebuie să îi cresc copiii”, a spus tatăl îndurerat, potrivit sursei anterior menționate. 

Deși autoritățile nu au confirmat încă moartea lui Ha, familia acestuia începe încet-încet să își piardă speranța. Tânărul a plecat spre Europa în urmă cu trei luni, cu puțin timp înainte ca soția lui să nască cel de-al doilea copil. Familia acestuia a ipotecat două bucăți de pământ pentru a putea plăti cei 20.000 de lire necesari pentru transportul băiatului în Marea Britanie. Planul era ca Le Van Ha să dea de veste familiei imediat ce găsea o slujbă, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. 


    Foto: AFP
Foto: AFP

Șoferul camionului a fost reținut

Între timp, șoferul irlandez care i-a transportat pe cei 39 de imigranți găsiți morți, Maurice „Mo” Robinson, a fost reținut de poliție și urmează să fie supus unui interogatoriu. Se crede că acesta ar fi avut acces la controlul temperaturii din container și ar fi putut impiedica tragedia. 

Acesta a fost acuzat cu 39 de capete de omor, trafic de persoane, spălare de bani și implicarea în activități ilegale cu transport de imigranți. Între timp, autoritățile lucrează în continuare la identificarea cadavrelor, având în vedere că acestea nu aveau niciun act de identitate asupra lor. Totuși, familiile acestora au dat detalii despre posibilele victime, având în vedere că știau situația și de ceva vreme nu au mai putut lua legătura cu ei. 

Înainte să îl găsească pe Maurice, poliția a mai arestat trei persoane despre care se credea că au legătură cu cazul, însă acestea au fost eliberate ulterior pe cauțiune. 

Șoferul camionului a fost reținut și pus sub acuzare
Șoferul camionului a fost reținut și pus sub acuzare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net