8 băieți aduși la suprafață. Operațiunea de salvare a copiilor blocați în Thailanda a fost suspendată

Ultima actualizare:

    A început a doua parte a operațiunii de salvare a copiilor blocați în peștera din Thailandafoto: AFP
A început a doua parte a operațiunii de salvare a copiilor blocați în peștera din Thailandafoto: AFP

A doua operațiune de evacuare a copiilor blocați de peste două săptămâni într-o peșteră inundată din Thailanda s-a derulat în cursul zilei de luni și a fost suspendată după aducerea la suprafață a patru băieți. Alți patru fuseseră salvați duminică, 8 iulie, cu ajutorul scafandrilor.

UPDATE 16.20 Sursele CNN susțin că autoritățile ar fi suspendat această a doua operațiune de salvare, pentru a permite să se refacă rezervele de oxigen din peșteră. În aceste condiții, ar mai rămâne înăuntru patru băieți și antrenorul lor. Scafandrii vor intra din nou în peșteră marți. Între timp, avertismentele de ploaie au fost reevaluate. ”Ploile vor cădea în cantități însemnate, într-adevăr, dar pe arii mai restrânse, la 30-50 km nord de regiunea Tham Luang. Astfel, în zona peșterii va plua foarte puțin, ceea ce va ajuta la pomparea apei și la deschiderea drumului către celelalte victime”, a anunțat șeful operațiunii de salvare.

UPDATE 15.50 Al optulea băiat a fost scos din peștera inundată. Între timp, al șaselea și al șaptelea băiat sunt transportați cu elicopterul la spitalul din Chiang Rai. Călătoria prin aer durează 20 de minute, iar elicopterul aterizează la 700 m de spital.

UPDATE 15.20 Al șaptelea băiat a fost scos la suprafață și a primit primele îngrijiri medicale. Autoritățile au anunțat că a opta victimă este foarte aproape de gura de ieșire a peșterii.

UPDATE 14.25 Al șaselea băiat a fost adus la suprafață de echipele de salvatori.

UPDATE 13.20 Cel de-al cincilea băiat a fost adus la suprafață, la șase ore după ce echipele de salvare au pătruns în peșteră. Băiatul a ajuns la intrarea în peșteră în jurul orei locale locale 17.00 și a fost preluat imediat de echipa medicală.

"A doua operațiune a început în jurul orei 11,00" (04,00 GMT), a afirmat în fața presei șeful celulei de criză, Narongsak Osottanakorn.

Această a două parte a operațiunii de salvare a început după zece ore de pauză, necesară pentru ca echipele de salvatori să se pregătească.

”Condițiile din peșteră sunt aceleași ca duminică. Echipa de salvatori este aproximativ aceeași. Au fost înlocuiți oamenii care erau extenuați. Nivelul apei nu este îngrijorător în acest moment, în ciuda ploilor din ultimele 48 de ore”, a declarat șeful operațiunii de salvare, pentru The Guardian.


    După ce au fost aduși la suprafață, copiii au primit îngrijiri medicalefoto: AFP
După ce au fost aduși la suprafață, copiii au primit îngrijiri medicalefoto: AFP

Duminică, 8 iulie, patru dintre copiii blocați de peste două săptămâni în peșteră au fost aduși la suprafață cu ajutorul unor echipe de scafandri, 13 străini și cinci recrutați din cadrul Marinei thailandeze. Copiii sunt bine, iar de dimineață au cerut pui cu busuioc și orez. Ei urmează să mai fie supuși unor investigații medicale.

Autoritățile nu au dat încă publicității numele copiilor aduși la suprafață și vor decide în cursul zilei de luni dacă le vor permite rudelor să-i viziteze în spital. ”Vor putea să se vadă printr-un perete de sticlă. Discutăm încă acest aspect cu medicii din spital”, a explicat șeful operațiunii de salvare.

12 copii și antrenorul lor de fotbal, blocați de două săptămâni în peșteră

Copiii şi antrenorul lor au fost daţi dispăruţi pe 23 iunie, când nu s-au mai întors dintr-o excursie de după antrenament. Ei au intrat în peşteră şi au rămas blocaţi după ce o ploaie torenţială a blocat tunelurile de ieşire. Echipele de salvare i-au găsit, pe 2 iulie, slăbiţi din cauza lipsei hranei, însă teferi.

Știre în curs de actualizare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net