Un român stabilit în Marea Britanie, acuzat de omor din culpă în cazul celor 39 de migranți ale căror trupuri au fost descoperite anul trecut într-un container, lângă Londra, a pledat vinovat miercuri la acuzațiile privind legile migrației. Procesul se află în plină desfășurare.


Victimele, 31 de băieți și bărbați și 8 femei, cu vârste între 15 și 44 de ani, au fost descoperite în octombrie 2019 într-un container încărcat pe un camion, într-o zonă industrială din Essex, la circa 30 de kilometri de Londra.

Românul a pledat vinovat nu pentru omor, ci pentru organizarea transportului ilegal de imigranți

Gheorghe Nica, cu cetățenie română și britanică, în vârstă de 43 de ani, s-a declarat, în tribunalul londonez Old Bailey, vinovat la acuzația de conspirație pentru imigrație ilegală. În plus, el mai este acuzat și de omor din culpă, la 39 de capete de acuzare, împreună cu nord-irlandezul Eamonn Harrison, în vârstă de 23 de ani.

Alți doi bărbați implicați au pledat deja „vinovat” pentru omucidere în urma deceselor. În august, un transportator irlandez de 41 de ani, Ronan Hughes, a recunoscut infracțiunea în timp ce Maurice Robinson, 26 de ani, din Irlanda de Nord, care conducea camionul când au fost găsite cadavrele, a pledat vinovat în aprilie. 

Autopsiile au dus la concluzia că cele 39 de victime au murit din cauza lipsei de oxigen și a hipertemiei în containerul închis, relatează Hotnews.ro.

Victimele ar fi plătit 14.000 de dolari ca să ajungă în Marea Britanie

victime-camion-essex-pham_thi_tra_my.jpg

victime
Pham Thi Tra My i-a trimis un mesaj dureros mamei înainte de a muri
Sursă foto: Arhivă personală

Una dintre victime, o fată de 26 de ani, Pham Thi Tra My, i-a trimis mamei sale un mesaj cu câteva clipe întainte de a muri. I-a spus că o iubeşte şi că va muri că nu poate respira. Ea ar fi plătit cel mai mult dintre presupusele victime, 30.000 de lire, şi ar fi plecat din China înspre Marea Britanie. 

O altă victimă, un băiat de 20 de ani, era în Franţa, ilegal, din 2018. Nguyen Dinh Luong plătise 14.000 de dolari pentru a pleca în Marea Britanie. 

 
 
Loading...