Britanicii au votat pentru ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, în proporție de 51.9%. Alegătorii s-au prezentat la secțiile de votare în cursul zilei de joi (23 iunie).


O femeie a fost laun pas de a nu putea să își exercite dreptul de a vota și a fost dată afară dintr-o secție din Stevenage, Anglia, din cauza vestimentației sale „nepotrivite”.

alegator_brexit.jpg

alegator brexit
Teresa Hicks (68 de ani) a avut o vestimentație puternic politizată la vot
foto: Metro.co.uk

 

„Stăteam la coadă, iar acest bărbat a venit la mine și mi-a zis «ești îmbrăcată nepotrivit», așa că l-am întrebat dacă ar da afară pe cineva cu burka”, a declarat Teresa Hicks (68 de ani), potrivit metro co.uk.

Femeia a venit la secția de votare îmbrăcată într-o rochie cu steagul Marii Britanii, cu ochelari asortați și o pancartă pe care scria „Votați pentru ieșirea din UE. Faceți ziua de 23 iunie Ziua Independenței”.

Potrivit Legii electorale britanice, alegătorii nu au voie să poarte vestimentație sau accesorii cu tentă politică în interiorul secției de votare. Ulterior, femeia a fost lăsată să voteze cu condiția de a abandona pancarta cu mesajul pro-Brexit.

 
 
Loading...