A intrat în sânii goi în Vatican şi a încercat să fure statuia pruncului Iisus

Ultima actualizare:

    O feministă a încercat să fure statuia pruncului IisusFoto: femen.org
O feministă a încercat să fure statuia pruncului IisusFoto: femen.org

O scenă neaşteptată a avut loc cu puţin timp înaintea discursului Urbi et orbi adresat de către Papa Franicis tuturor creştinilor. O activistă feministă a încercat să fure o statuie care îl înfăţişează pe pruncul Iisus, parte a unei construcţii care reconstituie momentul Naşterii Domnului.

Alisa Viinogradova, parte a grupului feminist "Femen", a fost oprită de membrii poliţiei în timp ce încerca să sustragă statuia cu pruncul  Iisus şi să fugă. A sărit peste paznici ţipând "Dumnezeu este o femeie". Avea acelaşi slogan desenat şi pe spatele gol, căci nu a purtat tricou, şi nici sutien, în timpul momentului său protestatar. Un jandarm al Vaticanului a reuşit să o oprească şi a fost condusă la secţie, unde va da explicaţii pentru gestul său. Grupul din care face parte femeia a fost fondat în Ucraina, în anul 2014 şi îşi propune să obţină o "victorie absolută împotriva patriarhiei". O altă membră a aceleiaşi organizaţii încercat să fure statuia pruncului în anul 2014, dar a fost oprită la timp de membrii poliţiei, potrivit mirror.co.uk.

Incidentul a avut loc cu doar două ore înainte ca Papa Francis să rostească tradiţionalul discurs de Crăciun. În mesajul său, Papa Franics le-a transmis credincioşilor că "vântul războiului bate asupra lumii şi un model depăşit de dezvoltare continuă să producă o decădere umană şi societală". A adăugat că "cei mici aflaţi în Orientul Mijlociu continuă să sufere din cauza tensiunii dintre isreaelieni şi palestineini", în timp ce "Siria rămâne o ţară marcată de război". În final, a rostit o rugăciune pentru finalizarea conflictelor din Coreea de Nord.

Aici puteţi vedea încercarea femeii de a fura statuia

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net