Groază este cuvântul de ordine în teritoriile controlate de Statul Islamic în Siria și Irak (ISIS): bărbații sunt uciși, iar femeile abuzate sexual. Jihadiştii susţin că orice femeie capturată devine musulmană dacă zece luptători ai grupării extremiste o violează. Povestea relatată de CNN a unei tinere care a fost sclava militanţilor, fiind violată de 12 bărbaţi, este cutremurătoare.


Într-un reportaj difuzat de postul de ştiri american, tânăra Noor a devenit sclavă după ce gruparea Statul Islamic a atacat satul său din provincia irakiană Sinjar. Femeia în vârstă de 22 de ani a declarat că militantul care a capturat-o a violat-o, dar nu înainte de a încerca să se justifice.

"Mi-a arătat o scrisoare şi a spus că aceasta arată că orice femeie capturată va deveni musulmană dacă zece luptători Statul Islamic o violează. Pe scrisoare figura steagul Statului Islamic şi o fotografie a liderului grupării, Abu Bakr al-Baghdadi", a povestit femeia, citată de Mediafax.

noor.jpg

noor
Noor a povestit reporterului CNN calvarul prin care a trecut după ce a fost capturată de ISIS
Foto: CNN

După ce a violat-o, luptătorul a dat-o altor 11 colegi de trupă, care de asemenea au agresat-o sexual.

Înainte ca gruparea Statul Islamic să atace Sinjar, căsătoria în afara religiei yazidi era strict condamnată, iar cei acuzaţi de adulter, inclusiv victimele violului, puteau fi ucişi pentru dezonorarea familiei lor.

Acest lucru începe să se schimbe, a afirmat Baba Sheikh, liderul spiritual al credincioşilor yazidi, care îşi doreşte ca cei răpiţi de SI să se întoarcă acasă. "Oricine se întoarce va fi primit cu căldură acasă", a subliniat el. Victimele "ar trebui să ţină capul sus. Nu au făcut nimic rău şi nu ar trebui să-şi facă griji".

Femeile, vândute de Statul Islamic la târg

Pe teritoriul controlat de gruparea Statul Islamic, femeile yazidi pot fi cumpărate şi vândute pe bani, în schimbul armelor sau chiar oferite cadou. Gruparea jihadistă a făcut din viol şi sclavie parte din religia sa. "Luptătorii SI ne-au spus că acesta este ordinul lui Abu Bakr al-Baghdadi şi trebuie să îl execute", a explicat Noor.

În revista sa online în limba engleză, Dabiq, gruparea Statul Islamic îşi justifică brutalitatea faţă de credincioşii yazidi. "Aservirea familiilor necredincioşilor şi transformarea femeilor lor în concubine este un aspect al Sharia (legea islamică-n.r.) pe care, dacă cineva îl neagă sau îl ironizează, ar nega sau ironiza versetele Coranului şi învăţăturile Profetului".

Dar teologii din lume susţin că acţiunile grupării SI nu au nicio legătură cu islamul. "Oamenii din SI nu reprezintă islamul. De fapt, ei sunt anti-islam", afirmă imamul Ajmal Masroor, din Londra. "Ei au deturnat islamul, l-au denigrat, l-au profanat", adaugă el. "În islam, capturarea unor persoane, maltratarea lor, folosirea lor ca sclave sexuale, torturarea şi uciderea lor este total interzisă".

 
 
Loading...