Domnilor, uitați-vă cu atenție la degetele voastre! Inelarul este lung? Atunci puteți sta liniștiți, nu veți muri de coronavirus! Nu este o glumă, ci e rezultatul unui amplu studiu realizat pe un eșantion de 200.000 de oameni din 41 de țări.


Bărbații cu degete inelare mai lungi prezintă un risc mai scăzut de a muri din cauza Covid-19 și totul ține de testosteron. Acest hormon e benefic pentru bărbați căci poate produce o cantitate mai mare de ACE2, un compus care ajută organismul să lupte cu boala. Iar bărbații cu inelare mai lungi au un nivel crescut de testosteron, arată studiul citat de The Sun.

Prof John Manning de la Universitatea Swansea din Țara Galilor spune că bărbați cu inelare mai lungi sunt în Australia, Noua Zeelandă, Austria și Asia de Est, ceea ce pentru ei e un „avantaj biologic”. În schimb, bărbații din Anglia și Țara Galilor, care tind să aibă degete inelare mai scurte, reprezintă 56% din totalul deceselor. „Cei care au testosteronul prenatal ridicat și un deget inelar lung au niveluri mai mari de ACE2, care îi protejează de virus. Ei vor avea simptome ușoare ale bolii și ar putea reveni mai repede în câmpul muncii”, dă asigurări cercetătorul.

Loading...