Mărturii după atentate: s-a adăpostit, cu fiica, sub jacheta soțului

Ultima actualizare:

    O femeie și fiica ei, adăpostite după soț, după atentatele de la Bruxellesfoto: BBC
O femeie și fiica ei, adăpostite după soț, după atentatele de la Bruxellesfoto: BBC

Viața supraviețuitorilor din atentatele de la Bruxelles, de marți (22 martie), nu va mai fi niciodată la fel. Amintirea momentelor de groază pe care le-au trăit le va rămâne întipărită în minte pentru totdeauna.

Pauline Graystone nu va putea uita clipele exploziei de la aeroportul Zaventem din Bruxelles. Se afla la biroul de check-in al companiei American Airlines, împreună cu fiica și soțul ei, când teroriștii au declanșat cele două bombe, potrivit dailymail.co.uk. A reacționat imediat, trântindu-se la pământ, alături de familia ei. Ea și fetița s-au adăpostit sub jacheta soțului, agățându-se de ea ca de ultima speranță de viață.

„A fost un pocnet uriaș chiar în spatele nostru și i-am zis «Ce e asta?» soțului meu, iar el a știut instantaneu că este o bombă, așa că pur și simplu am căzut la pământ. Ne-am ghemuit cu fiica mea. Eram înghesuiți acolo și apoi, dintr-o dată, a fost o altă pocnitură, și mai zgomotoasă, care a părut a fi chiar mai aproape, chiar în fața noastră, în spatele biroului de check-in”, a relatat Pauline.

„Apoi am știut că era ceva serios. Am simțit miros de ars și multe bucăți de tavan cădeau. Era o confuzie totală”, a mai mărturisit femeia, menționând că ulterior au stat și au așteptat, ghemuiți, pentru ceea ce a părut a fi o eternitate, de frica unei a treia bombe. „S-a simțit ca și cum au trecut ani de zile. Bănuiesc că poți vedea pe fața mea în imagine. A trebuit să ne stăpânim și să ne ținem fiica în siguranță, pentru că era cu adevărat terifiată și plângea mult”, a mai povestit.

După aproximativ cinci minute, cei trei s-au ridicat și au fugit. „Toată lumea dispăruse. Păream să fim singurii rămași în acea parte a terminalului. Am avut un șoc”, și-a încheiat Pauline Greystone relatarea momentelor de groază.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net