Cel puțin 33 de persoane au murit după ce un bărbat de 41 de ani a dat foc unui studio de animație din Kyoto, Japonia, joi (18 iulie). Conform presei locale, un poliţist a declarat că un bărbat a intrat în sediul Kyoto Animation şi a pulverizat un lichid inflamabil necunoscut.


Alte zeci de persoane au fost rănite în urma atacului. Suspectul, care nu a fost identificat, a fost reţinut şi transportat la spital, potrivit stirileprotv.ro. Atacatorul are arsuri pe față și pe piept. Pompierii au găsit multe cadavre la etajul al doilea al imobilului cu trei etaje al Kyoto Animation, în care se crede că lucrau în jur de 70 de oameni la momentul în care a izbucnit incendiul.

Ce a strigat atacatorul din Japonia, înainte să declanșeze incendiul

„Ar putea fi un mod pretenţios de exprimare, dar chiar dacă o singură persoană din industria japoneză de animaţie a fost rănită, este absolut insuportabi”, a declarat Hideaki Hatta, președintele Kyoto Animation. Studioul ar fi primit frecvent amenințări, în ultima perioadă. Kyoto Animation este cunoscut pentru realizarea a unor seriale populare de animaţie, printre care “K-On!” şi “Melancolia lui Haruhi Suzumiya”. Pompierii au reuşit să stingă incendiul în jurul orei locale 15.20, la circa cinci ore de la declanşare. Atacatorul ar fi strigat „Muriți!”, înainte să declanșeze incendiul. Bilanţul este cel mai mare din ultimii zeci de ani provocat de o incendiere deliberată în Japonia

Loading...
Citeste tot despre: