Rusia ia decizii radicale pentru a limita propagarea epidemiei de coronavirus. Autorităţile de la Moscova şi-au anunţat marţi, 18 februarie, decizia de a interzice intrarea pe teritoriul ei a cetăţenilor chinezi începând de joi, 20 februarie.


Bilanţul deceselor la nivel mondial din cauza coronavirusului a ajuns la 1.873 de persoane, iar alte 1.866 de cazuri de îmbolnăvire au fost semnalate în China. În aceste condiţii, autorităţile de la Moscova au decis să apeleze la o măsură radicală pentru a evita virusului care face ravagii la nivel global.

Rusia a anunţar că va interzice intrarea cetăţenilor chinezi pe teritoriul său până când epidemia de coronavirus va dispărea. "Intrarea cetăţenilor chinezi pe la frontierele ruseşti este suspendată începând din 20 februarie pentru călătoriile de muncă, private, studii şi turism", a indicat Tatiana Golikova, vicepremier, citat de agenţiile ruse. 

Cum se răspândește coronavirusul

Coronavirusul este foarte contagios și are o mare viteză de răspândire. De exemplu, este suficient să intri în contact cu un obiect sau cu o suprafață infestată, pentru a te îmbolnăvi. Nu mai vorbim despre transmiterea de la om la om, care se face instantaneu, prin tuse, strănut și chiar respirație. Dacă infecția produsă de coronavirus afectează tractul respirator inferior, atunci poate apărea pneumonia, iar persoanele care prezintă un risc foarte crescut sunt cele în vârstă, bolnavii care suferă de afecțiuni cardiace, sau care au un sistem imunitar scăzut, precum fumătorii și copiii.

 
 
Loading...