Tensiuni în Italia! Doi medici şi o asistentă din Siracuza, estul Siciliei, sunt anchetaţi de procuratură sub acuzaţia de omor prin imprudenţî, ca urmare a decesului unui ofiţer de marină. Bărbatul a murit la câteva ore după administrarea vaccinului AstraZeneca.


Procurorul sicilian Gaetano Bono care anchetează cazul a ordonat, de asemenea, „ca măsură de precauţie”, sechestrarea a zeci de mii de vaccinuri din lotul din care a făcut parte doza administrată militarului, decizie care a provocat furia cadrelor medicale, relatează Digi24.

Nu este primul astfel de incident din Italia. În oraşul Biella, aflat în nordul Italiei, un procuror a declanşat o anchetă similară, dar fără a cita pe careva în calitate de suspect, după ce un profesor de muzică în vârstă de 57 de ani a murit la o zi după ce şi-a făcut prima doză de vaccin AstraZeneca. În acest caz, procuroarea Teresa Angela Camelio, a ordonat scoaterea din uz a 393.600 de doze de vaccin. În ambele cazuri, procurorii au refuzat să spună cât va dura ancheta. Dozele de vaccin sechestrate vor expira peste şase luni.

În prezent, Italia îşi pune mari speranţe în vaccinarea în masă a populaţiei împotriva COVID-19, după ce a depăşit 105.000 de morţi, cel mai mare număr de decese provocate de coronavirus dintr-un stat UE. 

 
 
Loading...