Ziua României a fost marcată printr-un moment special în Dubai. Burj al-Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, a fost „îmbrăcată” în culorile drapelului național al României. Sute de români au privit emoționați cum uriașul turn se luminează în roșu, galben și albastru.


Consulatul General al României din Dubai este cel care a făcut demersurile pentru acest moment impresionant. Burj Khalifa este una dintre cele mai cunoscute și vizitate clădiri din lume. Aceasta are 828 de metri înălțime, iar ridicarea ei, la care au lucrat peste 12 mii de muncitori, timp de 6 ani, a costat peste un miliard și jumătate de dolari, potrivit Digi24

burj-al-khalifa-2.jpg

Burj al Khalifa
Cea mai înaltă clădire din lume a fost luminată în culorile României
Foto: Arhiva personală

 

„La mulți ani România! La mulți anu tuturor Românilor! Steagul României pe cel mai înalt turn din lume - Burj Khalifa, Dubai! Românii din Emiratele Arabe Unite vă salută. Vă mulțumesc, dragi români, pentru participarea la acest moment special. Cu aleasă considerație, Nicoleta Teodorovici, consul general”, a scris consulul general pe contul de Facebook oficial al Consulatului. 

1-decembrie-dubai.jpg

Românii din Dubai, de 1 Decembrie
Românii din Dubai au sărbătorit de 1 Decembrie
Foto: Arhiva personală

Ziua Națională a României, sărbătorită și în Statele Unite ale Americii

Și românii din Statele Unite ale Americii au sărbătorit într-un mod inedit. În piața Times Square din New York a fost afișat steagul tricolor, însoțit de o urare de „La mulți ani”, pentru toți românii.

Times Square este o intersecție comercială faimoasă din Manhattan, poreclită și „Crossroads of the Worlds” și „The Great White Way”, fiind un simbol al orașului New York. 

1-decembrie-new-york.jpg

Urare de „la mulți ani” pentru românii de pretutindeni, în piașa Times Square din New York
Urare de „la mulți ani” pentru românii de pretutindeni, în piașa Times Square din New York
Foto: PRO TV

 

Citește și

Dragnea, mesaj din pușcărie de 1 decembrie: „Țara mea, am renunțat la libertate de dragul tău!”

Asta e faţa nevăzută a paradei de 1 Decembrie

 

 
 
Loading...