Știrea despre moartea studentului american Otto Warmbier, după ce a petrecut 17 luni într-o închisoare din Coreea Nord a impresionat întreaga lume, dar motivul arestării sale a rămas încă neclarificat.


Până acum, agențiile de presă din întreaga lume au precizat că Otto ar fi fost arestat după ce ar fi încercat să fure un afiș propagandistic din camera de hotel unde fusese cazat.

Choi Sung-ryong, un activist sud-coreean care reprezintă familiile persoanelor răpite în Coreea de Nord, pretinde, pe baza spuselor unui informator din statul nord-coreean că motivul arestării studentului a fost cu totul altul, după cum precizează Daily Star.

El afirmă că Otto, atunci când a călătorit în Coreea de Nord, nu a înțeles pe deplin regulile stricte ale acestui regim despotic și nu și-a dat seama că ar putea avea probleme dacă își înfășoară încălțămintea într-un ziar în care se regăsesc imagini ale dictatorului Kim Jong-un.

De asemenea, Otto Warmbier, în vârstă de 22 de ani, ar fi fost repatriat de autoritățile nord-coreene după ce s-ar fi îmbolnăvit de botulism, o boală rară, care poate fi fatală și care este generată de o toxină produsă de o bacterie letală. Informatorul pretinde că Otto ar fi fost arestat pentru simplul fapt că și-ar fi împachetat încălțămintea într-un ziar de propagandă, însă dovezile sunt încă inexistente în acest caz sau cel puțin nu au fost divulgate de presă.

 
 
Loading...