23 de pacienți în vârstă au murit în Norvegia după imunizarea cu vaccinul antiCovid produs de Pfizer-BioNTech. Autoritățile norvegiene doresc începerea unei anchete și sunt de părere că reacțiile adverse la vaccin ar fi putut contribui la moartea unor pacienți mai în vârstă și firavi.


23 de pacienți ale unui azil de bătrâni, cu vârste cuprinse între 80 și 90 de ani, au decedat după ce au fost vaccinați cu produsul celor de la Pfizer BioNTech. 

foto-vaccin.jpg

foto vaccin
Sursă foto: Shutterstock

”Există o posibilitate ca aceste reacții comune adverse, care nu sunt periculoase la pacienți mai tineri, mai în formă, să agraveze boli preexistente la bătrâni”, a spus Madsen, directorul medical al Agenției Norvegiene a Medicamentului. ”Nu putem exclude că reacțiile adverse care au loc în primele zile după vaccinare (precum febră și greață) să fi putut contribui la un curs mai grav și un final fatal la pacienți cu boli preexistente”, a concluzionat directorul.

vaccin-covid.jpg

Sursă foto: Shutterstock

În aceste condiții, doctorii din Norvegia au fost rugați să facă evaluări mai minuțioase a pacienților în vârstă și firavi care așteaptă să fie vaccinați. ”Ar putea fi o coincidență, dar nu suntem siguri”, a spus Steinar Madsen, directorul medical al Agenției Norvegiene a Medicamentului. ”Nu există o conexiune certă între decese și vaccin”, a fost concluzia lui Madsen. 

 
 
Loading...