Oficialii chinezi au inaugurat primul tren de marfă care va face legătura directă cu țara lor și Marea Britanie. Marfarul, care aparține Corporației de Căi Ferate din China, va străbate peste 12.000 de kilometri și va trece prin șapte țări în doar 18 zile.


Trenul va pleca din stația Yiwu, din provincia chineză Zhejiang cu o încărcătură de bunuri pentru export în valoare de peste 4 milioane de euro, precizează The Sun. Trenul va trece prin Kazahstan, Rusia, Belarus, Polonia, Germania, Belgia, Franța și va ajunge în Marea Britanie prin Canalul Mânecii. Această cale ferată asigură deja de ani buni legătura comercială cu orașe europene iportante, printre care Madrid și Hamburg.

Londra va deveni astfel, cel de-al 15-lea oraș european care va fi adăugat pe lista de comerț a guvernului chinez și care va întregi Noul Drum al Mătăsii.

Prvincia Zhejiang este cunoscută pentru producerea de bunuri pentru export ca șosete, articole de uz casnic, articole de îmbrăcăminte, saci și bagaje. Această strategie ajutată de infrastructura feroviară are scopul de a crește economia chineză și de a întări legăturile comerciale cu Europa Occidentală.

 
 
Loading...