În certificatul de naștere al micuțului Archie, fiul Ducilor de Sussex, nu mai apare numele mamei sale drept „Meghan Markle”. Tabloidul britanic The Sun a evidenţiat, sâmbătă, că numele mamei este trecut acum „Alteţa Sa Regală Ducesa de Sussex”, în timp ce Harry apare sub numele „Alteţa Sa Regală Prinţul Henry Charles Albert David Duce de Sussex”.


Se pare însă că schimbarea a fost făcută la o lună de la nașterea lui Archie, chiar atunci când au apărut primele informații despre ruptura dintre Harry și William, fratele său, dar și de restul casei regale britanice.

Motivul pentru care numele „Meghan Markle” nu apare în certificatul de naștere al fiului Ducilor de Sussex

Cumnata lui Megan Markle, Ducesa de Cambridge, apare cu numele mic pe certificatele de naștere ale celor trei copii, „Kate”, astfel că tabloidul britanic a comentat gestul lui Meghan de a-și elimina prenumele ca o posibilă „lecție” către Ducii de Cambridge.

„Mișcarea fără precedent ar putea fi considerată o umilire a Ducilor de Cambridge, care au inclus și numele „Kate” pe certificatele copiilor lor. O altă variantă este că prințul Harry își compară soția cu mama sa, Diana, care a folosit întotdeauna formularea „Alteța Sa Regală Prințesa de Wales”, informează tabloidul britanic.

Purtătorul de cuvând al lui Meghan susține că decizia a fost luată de Palatul Buckingham

Un purtător de cuvânt al lui Markle a publicat o declarație de presă în care aceasta condamnă relatările „jignitoare” conform cărora Ducesa și-a eliminat prenumele - Rachel Meghan - din documentul legal, la o lună după nașterea lui Archie Harrison, în mai 2019.

Purtătorul de cuvânt al Ducesei a spus că decizia a fost luată de Palatul Buckingham, și nu de aceasta. „Schimbarea numelui în documentele publice din 2019 a fost dictată de Palat. Acest lucru nu a fost solicitat de Meghan, Ducesa de Sussex, și nici de Ducele de Sussex”, a spus purtătorul de cuvânt.

„Faptul că acest tabloid din Marea Britanie și așa-zișii săi „experți” au sugerat că, în mod bizar, Ducesa ar vrea să nu fie numită pe certificatul de naștere al copilului ei sau pe orice alt document legal ar fi de râs, dacă nu ar fi jignitor”, se mai arată în declarație.

 
 
Loading...