Cutremurele care s-au produs ieri în centrul Italiei au făcut prăpăd. În provincia Pescara s-a produs, azi-noapte, o avalanșă, în urma căreia un hotel a fost împins câțiva zeci de metri. O româncă și copii ei, aflați în vacanță, au fost dați dispăruți.


Tragedie într-o familie venită la schi în Italia. Românca Adriana Vrânceanu, împreună cu soțul ei italian Giampiero Parete și cei doi copii, Udovica, 6 ani, și Gianfilippo, 8 ani, se aflau printre turiști.

Azi noapte, însă, hotelul în care erau cazați a fost lovit de o avalanșă, produsă în urma cutremurelor, și l -a împins câteva zeci de metri.  

romanca_si_italian.jpg

romanca, copii, morti, italia, avalansa
Italianul Giampiero Parete este distrus de pierderea familiei sale
Doar tatăl a avut norocul să rămână la suprafață, pentru că se afla la mașină. ”Am pierdut totul. Acolo sunt soţia mea şi cei doi copii ai mei”, a spus, bărbatul, îndurerat. Echipele de salvare s-au mobilizat rapid.

Hotelul a fost mutat câțiva zeci de metri

Zăpada a blocat, însă, drumul de acces, astfel că membri ai serviciilor de intervenţie au ajuns abia astăzi, în jurul orei locale 4.30 dimineaţa (5.30 ora României), o parte pe schiuri, alţii cu elicopterul. Au reuşit să scoată de sub dărâmături două persoane în viaţă şi o persoană decedată. Până acum, 30 de turiști sunt dați dispăruți.

"O coloană de vehicule, cu o freză, abia a ajuns unde se află acoperişul (hotelului – n.r.). Se pare că structura a fost împinsă de unda de şoc”, a anunţat viceprefectul de Pescara, Carlo Toriontano.

Membri echipelor de salvare au descris ceea ce s-a întâmplat în termeni aproape apocaliptici: "o combinaţie tragică între un cutremur şi o avalanşă”.

Între timp, seria cutremurelor din centrul Italiei pare să nu se mai termine, scrie La Repubblica. În cursul nopţii de miercuri spre joi s-ai înregistrat cel puţin 80 de replici, cu magnitudine cuprinse între 2 şi 3,5, a anunţat Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie.

În regiunea Marche, mulţi au ales să doarmă în adăposturi de urgenţă. Mai multe localităţi din apropiere de epicentrele seismelor sunt izolate de zăpadă, iar echipele de salvare nu au putut ajunge. Ieri au avut loc patru cutremure, între 5 și 6 pe scara Richter.

 

 

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: