După cum ne-a obișnuit deja, Papa Francisc s-a pronunțat din nou public cu privire la evenimentele actuale care provocat teroare și dezechilibre. Ca reprezentant al Bisericii Catolice însă, Francisc a avut un mesaj neașteptat pentru creștini vis-a-vis de minoritățile sexuale.


Suveranul Pontif le-a sugerat creștinilor din întreaga lume că ar trebui să-și ceară iertare față de persoanele gay și de alți oameni care au fost ofensați și exploatați de Biserică, relatează CNN.com.
"Repet ceea ce Catehismul Bisericii Catolice afirmă: că aceștia nu trebuie să fie discriminați, ei trebuie să fie respectați și însoțiți pastoral. Biserica trebuie să ceară iertare și aici mă refer șa creștini! Biserica este sfântă, dar noi suntem păcătoși!" 

"Mai cred că Biserica trebuie să-și ceară iertare nu doar fiecărei persoane gay care a fost ofensată, ci și săracilor, femeilor exploatate, față de copiii exploatați prin muncă; trebuie să ceară iertare pentru că a folosit atâtea arme", a mai adăugat acesta. 

Papa Francisc s-a mai pronunțat și cu privire la Brexit: "Pentru mine, unitatea este întotdeauna superioară conflictului, dar sunt forme diferite de unitate și de asemenea, de frăție și aici mă refer la Uniunea Europeană - frăția este mai bună decât dușmănia sau distanța, iar podurile sunt mai bune decât zidurile." 

"Pasul pe care trebuie să-l facă Uniunea Europeană este să încerce să recupereze rezistența rădăcinilor sale, un pas al creativității și al unei separări «sănătoase». Aceasta înseamnă să ofere mai multă independență, mai multă libertate statelor din UE, să se gândească la o altă formă de uniune, să fie creativi în locurile de muncă și în economie."

 
 
Loading...