În timp ce în țările creștine credincioșii se pregătesc pentru sarbătorile pascale, în Coreea de Nord s-au celebrat 105 ani de la nașterea unuia dintre cei mai importanți lideri ai săi și nu oricum, ci etalând arsenalul militar într-o grandioasă paradă.


Îmbrăcat într-un costum oocidental, Kim Jong-Un a privit cu entuziasm roadele investițiilor sale masive în dezvoltarea armamentului. Prin fața sa au mărșăluit soldații, bărbați și femei deopotrivă, alături de cele mai noi achiziții ale sale, cele două rachete nucleare intercontinentale. Coreea de nord a sărbătorit cea de-a 105-a aniversare a nașterii bunciului lui Kim Jong-Un, Kim Il-sung, după cum precizează Daily Mail, al cărui vis fusese de altfel ridicarea Coreei de Nord în rândul marilor puteri militare ale lumii.

Noul său arsenal nuclear dovedește că s-au făcut serioase progrese în dezvoltarea armelor de distrugere în masă, în ciuda glumelor care s-au tot vehiculat în ultimul timp despre neputința Coreei de Nord de a crea rachete balistice.

Parada a fost susținută la scurt timp după ce între Coreea de Nord și Statele Unite au existat tensiuni în ceea ce privește dezvoltarea armamentului nuclear. Fiul lui Donald Trump, Eric, chiar afirmase public că SUA este pregătită să atace statul nord-corean dacă Occidentul va fi amenințat de Kim Jong-Un.

 
 
Loading...