Patinoar din Madrid, transformat în morgă, după ce Spania a ajuns la aproape 3000 de decese

Ultima actualizare:

    Spania transformă patinoarul din Madrid în morgă pentru victimele virusuluiFoto AFP
Spania transformă patinoarul din Madrid în morgă pentru victimele virusuluiFoto AFP

Spania trece printr-o perioadă extrem de dificilă din cauza virusului care a luat asalt o lume întreagă, ucigând până în momentul de față pe 18.000 de oameni pe întreg pământul. Patinoarul din Madrid va fi transformat în morgă pentru a face faţă unui nou val de morţi. Marea Britanie ia, în sfârşit, măsuri importante şi limitează deplasările.

Iată că veștile nu sunt încurajatoare pentru Spania, unde virusul se răspândește mult mai repede decât în Italia. Peste 500 de oameni au murit de ieri până astăzi. Trei regiuni, Madrid, La Rioja şi Aragona sunt zonele roşii. Şi aici, cea mai mare problemă o reprezintă cea a populaţiei bătrâne, potrivit observatorul.ro

Soldaţii trimişi să dezinfecteze azilurile au găsit în mai multe locaţii oameni decedaţi. Au fost abandonaţi fără să primească ajutor sau tratament. În spitale, medicii luptă până la epuizare pentru a salva fiecare pacient. Imagini emoţionante au fost surprinse în acest spital din Madrid. Un bolnav a fost condus cu aplauze de la terapie intensivă în salon.

Spania cere ajutorul NATO, în lupta cu coronavirusul

În faţa lipsei de echipamente, armata spaniolă a cerut NATO 500.000 de teste rapide pentru COVID-19, 1,5 milioane de măşti chirurgicale şi 450.000 de măşti de protecţie de tip FFP2 şi FFP3, scrie Agerpres.

Autoritățile spaniole au cerut deja ajutorul armatei țării în lupta cu epidemia. Militarii au intervenit, de exemplu în aziluri de bătrâni, după ce s-au semnalat zeci de decese în mai multe astfel de instituţii, în special la Madrid şi în provincia Castilla - La Mancha din centrul Spaniei, potrivit digi24.ro.

„Suntem în săptămâna dificilă, în care aşteptăm să vedem dacă prin izolarea strictă a populaţiei vom reuşi să atingem vârful pandemiei şi să vedem apoi reducându-se numărul de cazuri”, a explicat directorul Centrului pentru alerte sanitare, Fernando Simon, în cursul briefingului cotidian de presă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net