Premierul britanic David Cameron a recunoscut implicarea în Panama Papers

Ultima actualizare:

    David Cameron Foto: Getty
David Cameron Foto: Getty

David Cameron este premierul Regatului Unit și președintele Partidului Conservator. Deși este unul dintre oamenii de prim rang din Marea Britanie, asta nu l-a ferit de amestecul în cel mai mare scandal al momentului, Panama Papers. O lume întreagă a fost surprinsă de dosarele care au dezvăluit afacerile ilegale ale unor politicieni, figuri celebre și chiar criminali care au colaborat cu firma Mossack Fonseca.

Deși inițial a spus că nici el și nici familia lui nu au obținut venituri din investiții offshore, David Cameron a revenit asupra acestor declarații. A recunoscut că a deținut și profitat de pe urma unor acțiuni dintr-un fond offshore aranjat de tatăl său, care a fost agent de bursă.

Omul politic le-a mărturisit celor de la ITV News că și-a vândut acțiunile cu pricina în 2010, cu câteva luni înainte de a deveni premier, pentru 30.000 de lire sterline, notează The Washington Post. Cameron a menționat că el și tatăl lui au urmat cursul firesc al legii și că a plătit taxe pentru dividendele sale, chiar dacă fondul din Panama era scutit de acest lucru.

"Nu am nimic de ascuns. Sunt mândru de tatăl meu, de ceea ce a făcut și de afacerea pe care a fondat-o", a declarat britanicul.

Dosarele panameze dezvăluie implicarea a importanți oameni politici de pe tot mapamondul: lideri din China, Islanda sau Rusia au avut de suferit de pe urma dezvăluirilor care au început să iasă la lumină din 3 aprilie. 

Aceasta este cea mai mare scurgere de informații din istorie. Peste 11 milioane de documente care acoperă 40 de ani de activitate desfășurată de Mossack Fonseca, una dintre cele mai secretoase firme de avocatură, au fost făcute publice. Din ele reiese o rețea globală de corupție. 

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net