Premierul norvegian a fost amendat pentru încălcarea regulilor de distanţare socială

Ultima actualizare:

    Foto News.ro
Foto News.ro

Poliţia norvegiană a anunţat vineri că a amendat-o pe Erna Solberg, prim-ministru, pentru încălcarea regulilor de distanţare socială atunci când a organizat o întâlnire de familia cu ocazia zilei de naştere, informează Reuters.

Amenda a fost de 20.000 de coroane norvegiene (2.352 de dolari), a precizat, într-o conferinţă de presă, şeful Poliţiei Ole Saeverud.

Premierul cu două mandate şi-a cerut scuze luna trecută pentru că a organizat un eveniment la împlinirea vârstei de 60 de ani, la care au participat 13 membri ai familiei, într-o staţiune montană, în ciuda regulii impuse de Guvern prin care erau interzise adunările cu mai mult de 10 persoane. 

Deşi poliţia nu ar fi emis o amendă în majoritatea de astfel de cazuri, premierul a fost în fruntea Guvernului atunci când a stabilit aceste restricţii, a precizat Poliţia. 

"Deşi legea este aceeaşi pentru toţi, nu toţi sunt egali în faţa legii", a spus Saeverud, justificând amenda. "Prin urmare, este corect să emiţi o amendă pentru a menţine încrederea publicului larg în regulile privind restricţiile sociale", a afirmat el. 

Poliţia a spus că Solberg şi soţul ei, Sindre Finnes, au decis împreună să organizeze un eveniment şi au ales restaurantul, Finnes ocupându-se de aranjamente, potrivit news.ro.

Cu toate că Poliţia a subliniat că şi el a încălcat legea, nu a primit amendă. La fel şi restaurantul unde a avut loc petrecerea.

"Solberg este liderul ţării şi a dispus impunerea restricţiilor de a limita răspândirea virusului", a spus Saeverud.

Biroul premierului nu a oferit un răspuns. 

Solberg a susţinut reguli stricte pentru a reduce răspândirea coronavirusului, ducând la unele dintre cele mai scăzute rate de infecţie şi decese din Europa. Însă ţara a înregistrat o creştere rapidă a infecţiilor în primul trimestru al anului din cauza variantelor mai contagioase ale virusului, ceea ce a determinat Guvernul să înăsprească restricţiile la sfârşitul lui martie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net