Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat că se va număra printre primii care vor primi vaccinul anti-coronavirus dezvoltat de Rusia, dacă acesta se va dovedi a fi eficient, informează The Guardian, citat de News.ro. asta contează mult pentru mine, dar trebuie să ne asigurăm că este ceva eficient şi că este disponibil tuturor”, a spus Lopez Obrador.


Rusia a anunţat săptămâna trecută că a aprobat un vaccin împotriva noului coronavirus, devenind astfel prima ţară din lume care a făcut acest lucru. Anunţul a fost primit cu rezerve de oamenii de ştiinţă din Vest, care au spus că el trebuie să treacă de mai multe proceduri, pentru a se dovedi sigur şi eficient.

„Voi fi primul care va fi vaccinat, pentru că asta contează mult pentru mine, dar trebuie să ne asigurăm că este ceva eficient şi că este disponibil tuturor”, a spus Lopez Obrador în intervenţia sa zilnică.

Citește și:

Putin anunță că Rusia are primul vaccin anti-COVID din lume: "Una dintre fiicele mele s-a vaccinat". Ce reacții a avut tânăra

Președintele mexican: ”Sănătatea este prioritară”

Liderul mexican a adăugat că va lua personal legătura cu Rusia şi China, dacă acestea vor fi primele care dezvoltă un vaccin eficient.

„În această chestiune importantă nu ar trebui să existe ideologii. Sănătatea este prioritară”, a mai spus el.

Peste 525.700 de infectări cu noul coronavirus în Mexic

În Mexic, ţară cu 126 de milioane de locuitori, au fost înregistrate peste 525.700 de cazuri de infectare şi mai mult de 57.000 de decese asociate noului coronavirus, potrivit datelor universităţii americane Johns Hopkins.

Săptămâna trecută, oficialii mexicani au anunţat un acord cu gigantul farmaceutic britanico-suedez AstraZeneca pentru a produce vaccinul aflat acum în fază de dezvoltare dacă studiile clinice dovedesc că este eficient.

Citește și:

Vaccin împotriva coronavirus. Ce au descoperit chinezii, ce se întâmplă în Europa și SUA

 
 
Loading...