Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, a răspuns afirmațiilor jignitoare ale lui Traian Băsescu, referitoare la activitatea administrației prezidențiale moldovenești. Dodon a declarat că afirmațiile lui Băsescu dovedesc că se dorește „lichidarea statalității moldovenești”.


  • „Băsescu este unul dintre cei mai radicali și mai ridicoli exponenți ai unionismului, dar nu este unicul. Sunt mulți ca el. Campania propagandistică „Basarabia – pământ românesc” a fost lansată pe timpul lui Băsescu. El în mod deschis a susținut și continuă să susțină partidele extremiste și antistatale din Republica Moldova. Toată această propagandă unionistă a dăunat mult relațiilor de încredere între Chișinău și Tiraspol. Dar tocmai acesta e unul dintre obiectivele unioniștilor – să nu permită reîntregirea Republicii Moldova, fiindcă o Moldovă reîntregită nu va putea fi anexată la România, iar trupele NATO nu vor putea ajunge pe Nistru”, a afirmat în scris Igor Dodon, potrivit Unimedia.info.

Președintele Republicii Moldova s-a propunțat cu privire la interzicerea prin lege a oricăror grupări sau formațiuni politice care urmăresc unirea Basarabiei cu România:

  • „Iată de ce eu insist asupra interzicerii prin lege a unionismului și pentru tragerea la răspundere a celor care organizează campanii și acțiuni de lichidare a statului Republica Moldova. În orice țară care se respectă există pedeapsă penală pentru așa activități.”

„Traian Băsescu obișnuiește să-și îngroape proiectele politice pe termen lung. A falimentat politic în România, unde este anchetat penal. La Chișinău au falimentat zgomotos adepții lui liberali: Ghimpu și Chirtoacă. La fel de rușinos vor falimenta actualii unioniști în frunte cu Ana Guțu și Anatol Șalaru. În Moldova, unioniștii s-au autocompromis de fiecare dată. Așa va fi și de acum încolo, inclusiv cu ajutorul unora ca Băsescu."

  • "Apropo, lui Băsescu nu i-a reușit să devină cetățean al Republicii Moldova. Am contribuit personal la acest lucru. Eu sunt convins că asemenea personaje negative nu merită cetățenia statului nostru. Și, din punct de vedere legal, cetățenii străini nu pot fi membri de partid si nici nu pot fi lideri de partid înregistrat la Chișinău.”
  • „Nu știm ce vrea Băsescu mai mult: să facă politică în Moldova, sau să fugă de răspunderea penală din România, unde el are mari probleme legate de corupție și abuz de putere.
  • "Eu încurajez justiția din România să-l ajute pe Băsescu să facă Unirea și alte uniri în pușcărie”, a conchis președintele Republicii Moldova."

Băsescu a afirmat în cadrul congresului Partidului Unității Naționale că, „deși Putin are un labrador superb, are nevoie și de un pudel, de Dodon, ca să-l poarte pe la manifestații”, conform sursei citate.

 
 
Loading...