Poliția suedeză a publicat primele imagini cu presupusul suspect care ar fi intrat în viteză cu un camion de mare tonaj în mulțime. Din ultimele informații, se pare că autoritățile au în custodie un suspect, după ce afirmaseră oficial că nu au arestat pe nimeni.


UPDATE 8 aprilie, ora 15:15: Autorul atacului fusese cu ceva timp în urmă pe radarul poliției.

UPDATE 8 aprilie, ora 10:20: Inițial, autoritățile au negat, vineri seara, 7 aprilie, că el ar fi suspectul, dar purtătorul de cuvânt al poliţiei din Stockholm a confirmat, sâmbătă, 8 aprlie, că acest bărbat, de origine uzbecă, este - cel mai probabil - cel care a intrat cu camionul într-un magazin, conform celor de la DIGI24.

În imagini poate fi văzut un bărbat care purta o glugă, fiind surprins în timp ce urca de la metrou. Presupusul suspect ținea în mâna stângă un obiect albastru, dar imagniile sunt prea neclare pentru a putea confirma ce anume deținea (fie un telefon mobil cu un suport albastru, fie o doză de suc). Cert este că în momentul în care a fost surprins, nu avea vreun pachet sau o valiză cu explozibil.

Polițiștii se află în continuare în căutarea acestui bărbat. Dacă va fi prins, autoritățile vor trebui să stabilească dacă este sau nu responsabil pentru atacul din pașinicul oraș Stockholm.

suspect.jpg

suspect
Foto: EPA

suspect_3.jpg

suspect stockholm atentat
A fost surprins în timp ce ieșea de la metrou
Foto: Twitter
 
 
Loading...