A primit un nou chip de un milion de dolari

Ultima actualizare:

    Pompierului Patrick Hardison, de 41 de ani, i s-a făcut  cel mai extins transplant de faţă din lume
Pompierului Patrick Hardison, de 41 de ani, i s-a făcut cel mai extins transplant de faţă din lume

O operaţie şocantă! Pompierul american Patrick Hardison a rămas fără faţă în urma unui incendiu. În august, i s-a făcut cel mai extins transplant de faţă din istorie, datorită căruia are un nou chip.

Nimeni nu credea că va mai căpăta vreodată înfăţişare de om! Pompierul Patrick Hardison, de 41 de ani, s-a ales cu faţa, gâtul şi pieptul arse îngrozitor în urma unei intervenţii la un incendiu declanşat în Senatobia, Mississippi, în 2001. Nu mai avea păr, buze, nas, pleoape, urechi, chiar şi canalele auditive îi fuseseră distruse. Arăta ca un monstru şi abia vedea, până în august, când i s-a făcut cel mai extins transplant de până acum.

A primit de la donatorul David Rodebaugh, un tânăr artist de 26 de ani, care a decedat în urma unui accident de bicicletă, petrecut în luna iulie în Brooklyn, întregul scalp. urechile şi pleoapele. Hardison a acceptat să facă riscanta operaţie, deşi i s-a spus că şansele de reuşită sunt de 50 la sută. Operaţia, care a costat un milion de dolari, bani donaţi de oameni impresionaţi de situaţia lui, a reuşit. Pacientul s-a refăcut incredibil de repede.

“Sunt un om normal acum, dar când mă uit în oglindă nu mă recunosc”, a spus pompierul. În numai 3 luni, are din nou un chip de om, iar părul şi barba au început să-i crească în mod obişnuit. Poate să clipească din nou, după ce 14 ania trăit fără pleoape. Poate să se alimenteze în mod normal. I s-a păstrat expresivitatea feţei, suprapunând muşchii donatorului peste cei ai lui. Operaţia a fost condusă de profesorul Eduardo Rodriguez. Au mai fost făcute transplanturi până acum, însă nici unul nu a reuşit aşa de bine. Nu a rămas nici măcar o neregularitate sau cicatrice pe faţa pompierului. Pe lângă faţă, pacientul a primit ţesuturi şi fragmente osoase. Grefa de urechi şi de canale auditive a fost o premieră. Hardison va fi operat din nou, în ianuarie sau februarie, pentru a-i ajusta ţesuturile din jurul ochilor. El va trebui să ia medicamente întreaga viaţă pentru ca organismul să nu-i respingă noua faţă.

simeon stalpnicul png

Primul transplant de faţă a fost făcut în 2005 franţuzoaicei Isabelle Dinoire, de 38 de ani, care a fost desfigurată de propriul câine. A mai primit transplant de faţă americanca Connie Culp de 46 de ani, care a fost împuşcată de soţ în 2008.

image
image
image
image
image
image
pensionar jpg
bebelus jpg
istoria otopeni jpg
lumnare aprinsa slujba de inviere biserica jpeg
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net