Prinţesa Diana ar fi împlinit 59 de ani! Destinul tragic al celei mai atipice figuri regale a Marii Britanii

Ultima actualizare:
Diana a participat la o cursă de alergări în 1991 pentru a-i face pe plac fiului său, Harry
Diana a participat la o cursă de alergări în 1991 pentru a-i face pe plac fiului său, Harry

Prinţesa Diana, una dintre cele mai emblematice figuri ale Casei Regale a Marii Britanii ar fi împlinit 59 de ani pe 1 iulie. Ea a murit, în urmă cu 23 de ani, în urma unui tragic accident de maşină, iar decesul său continuă să nască controverse până în ziua de astăzi. Sute de pagini s-au scris , de-a lungul vremii, despre cea supranumită prințesa inimilor, iar amintirea sa a rămas în memoria britanicilor. Întotdeauna implicată în problemele sociale, cu un curaj admirat de toți cei din jur și mereu cu un zâmbet înțelegător, prințesa Diana reprezintă un reper pentru ducesa de Cambridge și o personalitate care a făcut istorie.

Prințesa Diana nu a fost doar soția lui Charles, ci o activistă convinsă, o emblemă a modei și unul dintre cei mai influenți oameni ai secolui trecut. Iată ce nu știai despre viața ei dinainte de a deveni prințesă!

A lucrat ca bonă și profesoară înainte de a-l întâlni pe Charles


    Prinţesa Diana, în copilărie Foto profimedia
Prinţesa Diana, în copilărie Foto profimedia

Înainte de a-l întâlni pe prințul Charles și de a deveni prințesă, Diana a avut multe joburi locuri de muncă, inclusiv cel de bonă și profesor. A fost plătită cu doar 3 lire pe oră pentru a se juca cu copiii, a face curățenie și a spăla. Când s-a căsătorit cu prințul Charles în 1981, Diana a devenit prima mireasă regală care a avut vreodată un loc de muncă plătit până a devenit soția unui prinț. 

Printesa Diana a vizitat în anul 1997 Angola
Printesa Diana a vizitat în anul 1997 Angola

Diana nu şi-a găsit niciodată liniștea în interiorul Casei Regale

Povestea de dragoste dintre Diana și prințul Charles nu a fost nici pe departe una desprinsă din filele de poveste, deși așa ar putea părea la prima vedere pentru cei care nu cunosc amănuntele legăturii. Cei doi s-au cunoscut prin sora mai mare a Dianei, Sarah, cu care acesta avusese o scurtă relație la sfârșitul anilor '70. Mariajul dintre ei nu a fost unul împlinit, iar Diana s-a luptat în permanență pentru a-și găsi cu adevărat locul în cadrul Casei Regale. Legătura pe care soțul ei a avut-o cu Camilla Bowles înainte și în timpul mariajului lor i-a provocat multă suferință. 

Diana nu s-a putut bucura niciodată de mariajul avut cu Charles şi, încă de la început a avut o presimţire sumbră că uniunea cu acesta nu avea să îi aducă linişte, ci doar tristeţe, căci inima soţului său aparţinea în întregime unei alte femei.

Kate Middleton onorează amintirea prințesei Diana prin ținutele pe care le alege
Kate Middleton onorează amintirea prințesei Diana prin ținutele pe care le alege

„L-am întrebat pe Charles dacă o mai iubeşte pe Camila Parker-Bowles şi nu mi-a dat nici un răspuns clar”, le-a mărturisit ea asistenţilor lui Charles, nu doar cu o singură ocazie. 

Prințesa Diana și prințul Charles, în ziua nunții
Prințesa Diana și prințul Charles, în ziua nunții

Prințesa Diana nu a fost un cap încoronat tipic și nu s-a ferit să încalce normele atunci când acestea atrăgeau după sine nefericirea celor doi copii ai ei, William și Harry. Apreciată de popor, implicată în rezolvarea problemelor sociale, profund devotată acțiunilor caritabile, Diana a fost și o mamă de nota 10 pentru William și Harry.

Prinţul Charles, prins pe picior greşit de Diana

Diana a reuşit să convingă un consilier de securitate al palatului să înregistreze în secret o casetă cu o convorbire telefonică dintre Charles şi Camila. În această conversaţie, cei doi îşi exprimau dorinţa fizică, iar Charles mormăia: „Doamne, aş locui în chiloţii tăi, dacă s-ar putea”. Trei ani mai târziu, în 1992, caseta a fost difuzată la un post public de televiziune, iar reputația lui Charles a fost compromisă o bună perioadă de timp.

Diana și Camilla Bowles
Diana și Camilla Bowles

Prinţesa Diana a încălcat protocolul rigid pentru a fi alături de copiii săi

Potrivit autoarei Angela Levin, expertă în eticheta regală, prințesa Diana a ignorat orice etichetă regală atunci când bucuria fiilor săi a fost în joc. Conform spuselor acesteia cel mai important lucru pentru prințul Harry a fost faptul că mama sa i-a oferit protecție și siguranță, fiindu-i alături și păcălind regulile rigide de creștere a copiilor încurajate la Casa Regală. Ea obișnuia să își ducă copiii la școală, să iasă cu ei la plimbări în parc și, în mod surprinzător, a acceptat să participe la o cursă de alergări organizată de școala în care micul Harry studia la acea vreme.

Prinţesa Diana, în copilărie
Prinţesa Diana, în copilărie

Diana, o prințesă plină de curaj

În timpul turului  din 1997, ea a vizitat Angola şi a avut curajul de a păşi printre minele terestre purtând o mască de protecţie şi o vestă. Momentul a fost imortalizat de către un fotograf, iar instantaneul este unul foarte căutat şi în ziua de astăzi. Mai târziu, în cursul aceluiaşi turneu, Diana a detonat o mină terestră în faţa jurnaliştilor pentru a atrage atenţia asupra pericolului real pe care acestea îl reprezintă, puterea lor de distrugere fiind una mare.

Diana, în adolescenţă
Diana, în adolescenţă

Kate Middleton onorează amintirea Dianei 

Ducesa de Cambridge nu a întâlnit-o niciodată pe mama soacră, dar îi onorează amintirea ori de câte ori are ocazia.În semn de respect pentru aceasta, un omagiu, sau pur și simplu pentru că ducesei de Cambridge i-au plăcut vestimentațiile  de la diferite evenimente, aceasta a avut câteva apariții inspirate din outfit-urile Dianei, unele fiind aproape identice. 


    Kate Middleton onorează amintirea prințesei Diana prin ținutele pe care le alege Foto: Colaj Clik!/Gettyimages
Kate Middleton onorează amintirea prințesei Diana prin ținutele pe care le alege Foto: Colaj Clik!/Gettyimages

Prințesa Diana a murit pe 31 august 1997, la doar 36 de ani

În noaptea de 31 august 1997, lumea era cutremurată se vestea morții Prințesei Diana, cea supranumită "Prințesa inimilor". Apropiată de popor și mereu cu o vorbă bună pregătită pentru cei în nevoie, fosta soție a Prințului Charles și-a pus amprenta într-un mod definitoriu asupra istoriei.

Lady D a murit într-un accident de mașină, în Paris, la doar 36 de ani. Prințesa Diana se afla într-o limuzină model Mercedes S-280, alături de iubitul său, Dodi Fayed, garda sa de corp și șoferul care conducea automobilul. Plecaseră de la Hotelul Ritz din Paris, dar se pare că șoferul ar fi pierdut controlul volanului și s-a izbit de un pilon din Tunelul Alma. În urma accidentului, nu a supraviețuit decât garda de corp a prințesei, Trevor Rees-Jones.

Citește și

Dezvăluiri cutremurătoare făcute de fratele prinţesei Diana, la 20 de ani de la moartea ei

VIDEO Prințesa Diana a încălcat eticheta regală de dragul lui Harry! Cum a demonstrat că era o mamă de nota 10

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net