Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, primul turneu în străinătate! Ce ţări va vizita

Ultima actualizare:

    Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite va vizita Statele Unite ale Americii în luna martie Foto:Getty
Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite va vizita Statele Unite ale Americii în luna martie Foto:Getty

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, a sosit duminică în Egipt, pentru o vizită de două zile, în cadrul primului său turneu în străinătate după numirea sa în iunie.

El a fost întâmpinat de preşedintele Abdel Fattah al-Sissi pe aeroportul internaţional din Cairo, unde un covor roşu a fost desfăşurat până la scara avionului. Şeful de cabinet al prinţului Mohammad, Bader al-Asaker, a anunţat printr-un mesaj scris pe Twitter că delegaţia saudită a fost escortată de avioane de luptă egiptene din momentul în care a intrat în spaţiul aerian al Egiptului, relatează haaretz.com.

 Prinţul Mohammad bin Salman va avea o întrevedere cu Abdel Fattah al-Sissi, aliat strategic, şi cu alţi oficiali, înainte de a pleca miercuri spre Marea Britanie. În cursul lunii martie, prinţul moştenitor urmează să efectueze o vizită oficială în Stetele Unite ale Americii, însă nu este cunoscut dacă o întâlnire dintre el şi preşedintele american Donald Trump va avea loc. Pe plan intern, Mohammad bin Salman, numit prinţ moştenitor în iunie 2017 de tatăl său, regele Salman, după îndepărtarea rivalilor săi, încearcă să-şi consolideze puterea în regat, cel mai mare exportator de petrol din lume.

Mohammad bin Salman s-a născut pe 31 august 1985 și este fiul cel mare al regelui Salman bin Abdul Aziz Al Saud cu cea de-a treia soție. Prințul moștenitor a absolvit dreptul la King Saud University din capitala Riad, iar de atunci a ocupat mai multe poziții cheie în instituții importante ale regatului. În 2009, el a fost numit consilier special al tatălui său, care atunci era guvernatorul capitalei Riad.

 În aprilie 2015, regele Salman a făcut schimbări privind succesiunea la tron, numindu-l pe fiul său, Mohammed bin Salman viceprinț moștenitor, aflat în succesiune în linie la tron, după Mohammed bin Nayef. În luna octombrie 2017, prinţul a făcut o declaraţie istorică. Mohammad bin Salman a anunțat că Arabia Saudită se va întoarce la un „islam moderat”. El a promis o țară „modernă” și a anunțat o investiție de 500 de miliarde de dolari într-un nou oraș, numit Neom.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net