Procurorii moldoveni pun sechestru pe averea lui Vlad Filat

Ultima actualizare:

    Fostul premier moldovean se află în arest preventiv, fiind acuzat de fapte de corupţie foarte graveFoto: Mediafax
Fostul premier moldovean se află în arest preventiv, fiind acuzat de fapte de corupţie foarte graveFoto: Mediafax

Procurorii moldoveni au anunţat că au iniţiat procedura de punere sub sechestru a bunurilor deţinute de fostul premier Vlad Filat. Cinci autoturisme de lux Toyota Land Cruiser, Mercedes S-Klasse, Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne şi Mercedes Viana, aparţinând politicianului, au fost ridicate şi aduse la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA).

“Maşinile nu sunt sub sechestru. Ele au fost ridicate şi aduse la CNA în cadrul dosarului penal pentru a fi folosite în calitate de probe, având statut de corpuri delicte. Pentru a fi puse sub sechestru trebuie să fie demonstrat că acestea constituie probe în cadrul dosarului”, a precizat ofiţerul de presă al CNA, Angela Starinschi. Aceste autoturisme sunt menţionate în autodenunţul controversatului om de afaceri Illan Shor, primarul oraşului Orhei.

Procurorii anticorupţie au menţionat că au găsit, în timpul percheziţiilor la domiciliul politcianului Vlad Filat, acte care ar confirma denunţul lui Shor, potrivit Mediafax.

Fostul premier moldovean a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, duminică (18 octombrie) şi riscă până la 15 ani de închisoare. Vlad Filat este acuzat de fapte de corupţie şi fraude în sistemul bancar. Politicianul ar fi primit  60 de milioane de dolari, în perioada în care a fost premier, de la directorul companiei Dufremol, Ilan Shor.

Procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, a cerut suspendarea imunităţii lui Vlad Filat, pe motiv că fostul premier trebuie anchetat pentru presupusa implicare directă în fraudele de la Banca de Economii. (BEM).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net