Protestele paralizează Franţa! Atracţiile turistice din Paris, închise din cauza violenţelor

Ultima actualizare:

    Arcul de Triumf a fost vandalizat de protestatari pe 2 decembriefoto: Getty
Arcul de Triumf a fost vandalizat de protestatari pe 2 decembriefoto: Getty

Mai multe atracţii turistice din Paris vor fi închise sâmbătă (8 decembrie), după ce "vestele galbene" au anunţat noi proteste în capitala Franţei. Autorităţile au luat decizia pentru că se tem că manifestaţiile vor deveni din nou violente.

Premierul Edouard Phillipe a anunţat că 89.000 de poliţişti se vor afla la datorie în Paris, pentru a asigura siguranţa. Autorităţile au sfăuit proprietarii magazinelor şi restaurantelor de pe celebrul Champs-Elysee să le închidă sâmbătă, iar unele muzee nu vor fi deschise publicului. 

Luvrul şi Turnul Eiffel, închise din cauza protestelor

Potrivit bbc.com, poliţia se pregăteşte pentru violenţe grave în weekend, când atât membrii ai extremei drepte, cât şi cei din extrema stângă se pregătesc să iasă în stradă. Premierul a cerut ca populaţia să fie calmă: "Ne confruntăm cu oameni care nu au venit să protesteze, ci să distrugă şi nu trebuie să le dăm mână liberă". 

Autorităţile au luat măsuri dure pentru acest weekend, după ce pe 2 decembrie, Arcul de Triumf a fost vandalizat de protestatari. Astfel, Turneul Eiffel, Muzeul Luvru, Muzeul Orsay, mai multe opere şi Grand Palais vor fi închise. Şi restaurantele şi magazinele de pe Champs-Elysee şi alte artere principale ale Parisului nu vor fi deshise sâmbătă. 

O serie de meciuri de fotbal au fost amânate pentru duminică, printre care cele dintre Paris şi Montpllier, Monaco şi Nisa, Toulouse şi Lyon şi Saint-Etienne şi Marsilia. 

Cine sunt "vestele galbene"

Protestatarii cunoscuţi drept "vestele galbene" au ajuns să fie numiţi aşa datorită hainelor galbene pe care le poartă pentru a fi vizibili. În Franţa e obligatoriu ca în orice vehicul să fie vestele reflectorizante, iar manifestanţii s-au plâns iniţial de creşterea taxelor pentru carburanţi diesel. Emmanuel Macron a spus că mărirea taxelor are ca motivaţie protejarea mediului, dar criticii l-au contrazis. Săptămâna aceasta, guvernul a amânat taxa, dar vestele galbene nu sunt mulţumite. Ei au mai 40 de alte cereri pentru autorităţi. 

Elevii au ieşit în stradă împortiva reformelor din educaţie

Franţa este zguduită de proteste. Joi, tinerii au luat cu asalt străzile, nemulţumiţi de reforma din educaţie. Peste 140 de oameni au fost arestaţi la un protest din faţa unei şcoli din Mates-la-Jolie, în Yveslines, iar alte şcoli din Marsilia, Nantes şi Paris au fost baricadate. 

Elevii sunt furioşi că Emmanuel Macron vrea să schimbe examenul de bacalaureat şi criticii reformelor spun că ele vor limita oportunităţile şi creea şi mai multe inegalităţi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net