Război între Coreea de Sud și Coreea de Nord? Oficialii au început negocierile

Ultima actualizare:

    Relațiile dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord sunt din ce în ce mai tensionatefoto: mtholyoke.edu
Relațiile dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord sunt din ce în ce mai tensionatefoto: mtholyoke.edu

Un adevărat conflict diplomatic a izbucnit între Coreea de Sud și Coreea de Nord după ce mesajele propagandistice difuzate la Seul i-au contrariat pe oficialii de la Phenian. Liderii celori două Corei nu reușesc să ajungă la un compromis, iar pentru a rezolva neînțelegere, vor lua măsuri de diminuare a tensiunilor.

Conflictul dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud s-a agravat atunci când liderii de la Phenian le-au cerut celor de la Seul să oprească difuzarea unor mesaje propagandistice. Doleanțele nu au fost primite bine, iar, în semn de protest,  Phenianul a tras patru obuze de artilerie către Coreea de Sud, potrivit Mediafax. Nici Sudul nu s-a lăsat mai prejos și a ripostat cu 29 de tiruri de artilerie. Pentru a evita evoluția conflictului până la luarea unor acțiuni militare, consilierii liderilor de la Seul și Phenian s-au întâlnit într-un sat de frontieră, potrivit Mediafax.

Întâlnirea se desfășoară la Panmunjom, după ce Corea de Nord a formulat chiar un ultimatum în care amenință Seulul că va trece la acțiuni militare dacă nu se va înceta difuzarea mesajelor de propagandă. Relațiile sunt foarte tensionate în cele două Corei, acesta fiind și motivul pentru care consilierii de rang înalt al liderilor din cele două capitale au început deja negocierile.

"Sudul şi Nordul au convenit asupra unui contact în legătură cu situaţia în curs din relaţiile dintre Sud şi Nord, la ora noastră 6.00, la Panmunjom", a declarat Kim Kyou-hyun, adjunctul consilierului pentru Securitate Naţională de la Casa Albastră, într-o scurtă conferinţă televizată.

Consilierul pentru probleme de Securitate Națională al președintei sud-coreeană Park Geun-hye și ministrul sud-coreean al Unificării s-au întâlnit sâmbătă (22 august) cu Hwang Pyong – so, consilierul militar cu cel mai înalt rang al liderului nord-coreean Kim Jong – un și un oficial de rang înalt însărcinat cu Afaceri Intercoreene. Adjunctul ministrului sud-coreean al Apărării Baek Seung-joo a declarat vineri (21 august) că Guvernul său se aşteaptă ca nord-coreenii să deschidă focul asupra a aproximativ 11 locuri în care sud-coreeni au instalat difuzoare, lucru care trebuie evitat cu orice preț, întrucât ar putea reprezenta izbucnirea unui război militar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net