După mai multe zile de profundă dezamăgire și chiar suferință în urma pierderii referendumului Brexit și anunțarea că va demisiona din funcția de premier, David Cameron s-a distrat copios luni, 27 iunie. Motivul amuzamentului? Urma să-l întâlnească pe cel care-i va lua locul de prim-ministru, Boris Johnson, numai că era de negăsit.


Succesorul lui David Cameron la funcția de premier al Marii Britanii va fi anunțat până pe 2 septembrie. În ziua în care lui Cameron îi va fi adus la cunoștință numele celui care-i va lua locul, acesta va părăsi în aceeași zi biroul și-l va preda succesorului, potrivit DailyMail.co.uk

Perioada nominalizării viitorului lider va începe miercuri, 29 iunie și tot atunci se va și încheia. În cazul în care vor fi mai mulți de doi candidați, Parlamentul va vota dacă numirea viitorului premier se va amâna până săptămâna următoare. 

Candidatul favorit la această funcție se pare că este Boris Johnson, care a declarat că așa-numitul "Proiect al Fricii" s-a încheiat în dimineața zilei de 27 iunie. El consideră că pensiile sunt acum în siguranță, lira sterlină este stabilă și așadar, "toate sunt numai vești bune". El trebuia însă să se prezinte la adunarea din cadrul Camerei Comunelor, dar a fost de negăsit. 

boris_johnson.jpg

boris johnson
Deși lira sterlină a ajuns la o depreciere istorică, Boris Johnson crede că sunt "numai vești bune"
Foto Getty

"Britanicii au votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană. Nu a fost rezultatul pe care l-am dorit - nu este ceva în ceea ce am crezut că este cel mai bine pentru țara pe care o iubesc. Dar pot fi îndoieli cu privire la rezultat. Desigur, nu retrag ceea ce am spus despre riscuri. Va fi dificil. Deja am văzut că se vor face niște ajustări în economia noastră, probleme constituționale complexe și provocarea de a negocia cu Europa. Dar am fost cât se poate de clar - iar Cabinetul a fost de acord în această dimineață - că decizia trebuie acceptată și procesul de implementare a deciziei este cea mai bună soluție pe care trebuie să o începem. Înainte însă de a face asta, trebuie să cădem de acord asupra relației pe care vrem să o avem cu Uniunea Europeană, iar asta este exact ceea ce viitorul prim-ministru și cabinetul său vor decide. Asta este decizia noastră suverană și va aparține numai și numai britanicilor", a declarat David Cameron. 

 

 
 
Loading...