Regina Elisabeta a II-a este în căutarea unui bucătar șef adjunct pentru Palatul Buckingham și este destul de generoasă cu salariul oferit. În plus, norocosul care va obține acest loc de muncă, va avea și alte beneficii, greu de refuzat.


Au devenit cunoscută în întreaga lume preferințele și exigențele culinare ale Reginei Marii Britanii, așa că viitorul bucătar șef adjunct va avea numeroase sarcini de rezolvat. În anunțul de angajare lansat de reprezentanții Palatului Buckingham este precizat pentru cei interesați că trebuie să fie obișnuit cu toate tipurile de meniuri.

Salariul (de pornire!) oferit este de aproape 21.000 de lire sterline pe an, care înseamnă în jur de 110.000 de lei anual. Un român ar câștiga așadar, în jur de 10.000 de lei pe lună, după cum relatează The Sun.

Pe lângă acest salariu generos, viitorul bucătar va putea locui la Palatul Buckingham. Principalele lui atribuții constau în prepararea meniurilor clasice și contemporane, pentru o mare varietate de evenimente. Va avea la dispoziție „doar ingrediente de calitate și colegi foarte îndemânatici”.

Regina acordă o importanță deosebită gastronomiei la palat. Anul acesta, bucătarul șef regal a dezvăluit câteva „secrete” din preferințele culinare ale Maiestății Sale. Se pare că Elisabeta adoră mâncărurile sănătoase, sărace în carbohidrați, de regulă pește sau pui la grătar, cu legume și salate. Nu trebuie să uităm că Regina are venerabila vârstă de 91 de ani și trebuie să fie foarte atentă la ce mănâncă. Totuși, nu se dă înlături de la tortul de ciocolată, care este desertul ei favorit.

 
 
Loading...