Să ne temem? În Rusia, 300.000 de militari fac cele mai ample exerciții militare de la ruperea URSS-ului!

Ultima actualizare:

În aceste zile, la Vostok, în estul Siberiei, au loc cele mai ample exerciții militare desfășurate vreodată în Rusia. Aproape 330,000 de militari ruși, împreună cu mai multe contingente ale Chinei, desfășoară misiuni de antrenament comune.

„Este pentru prima oară când armata și flota noastră au efectuat exerciții militare atât de dificile și la o asemenea scală”, a spus Vladimir Putin. Exercițiile, unde au fost implicate peste 1000 de avioane militare, 36.000 de tancuri, sute de elicoptere, drone și alte echipamente militare au loc pe fondul unor relații tensionate între Rusia și Vest care aduc aminte de perioada complicată a Războiului Rece.

Câmpul de tragere de la Tsugol se află la 100 de kilometri de granița cu China. Acolo, Vladimir Putin asista relaxat la desfășurarea amplelor antrenamente militare și a comentat că Federația Rusă este o țară pașnică pregătită pentru cooperare cu orice stat interesat de un parteneriat, dar, în alt caz, orice soldat va fi pregătit să-și apere țara și aliații. „În consecință, va trebui să ne întărim forțele armate și să le echipăm cu tehnică de luptă de cea mai înaltă generație și să dezvoltăm parteneriate militare la nivel internațional”, a spus Putin.

Presa din China a notat că implicarea Armatei Poporului în aceste exerciții militare, alături de efectivele rusești, este cea mai mare demonstrație de forță din istoria acestei țări. Chinezii nu au mai fost implicați într-un război din anul 1979 iar rușii s-au oferit să el împărtășească o parte din tehnicile de luptă pe care le-au abordat, recent, în Siria.

NATO a condamnat aceste exerciții militare, responsabilii organizației afirmând că ceea ce fac armatele Rusiei și Chinei nu înseamnă decât o repetiție pentru un conflict la o scară largă. Armata Rusiei a comparat această demonstrație de forță cu exercițiul Zapad organizat de URSS în anul 1981, atunci când 150.000 de soldați din țările membre Pactului de la Varșovia au luat parte în ceea ce a fost catalogat drept cel mai amplu exercițiul militar din timpul erei sovietice.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net