Joburile în Europa sunt multe și bănoase. Dar cel mai interesant este cel de grădinar la curtea regală a Marii Britanii. Regina Elisabeta are nevoie de o persoană care să se ocupe de aranjamentele florale. Și totul pentru un salariu care pornește de la 18,100 de lire sterline pe lună, adică 100.000 de lei.


Ești pasionat de grădinărit și ai studii de specialitate? Ai putea fi omul potrivit pentru a te ocupa de grădina reaglă a Marii Britanii. Angajații capetelor încoronate au scos online un post de grădinar care să se lăture echipei formate Gardens and Grounds.

În sarcina grădinarului va intra amenajarea și menținerea grădinilor regale de la Palatele Buckingham și St. James, dar și zonele înconjurătoare. Acestea trebuie fie menținute la un standard excepțional.

gradina-palatului-buckingham.jpg

Grădina Palatului Buckingham arată senzațional
Grădina Palatului Buckingham arată senzațional
Foto: Shutterstock

”Veți menține, de asemenea, fronturile de arbust, erbacee și trandafiri, monitorizați starea de sănătate a plantelor și vă îngrijiți de creșterea copacilor și arbuștilor tineri. Ajutând la modelarea viitorului grădinilor, veți planta noi tufișuri, bulbi și flori de sezon, asigurându-vă că acestea continuă să ofere un decor spectaculos pentru o clădire istorică magnifică, precum și pentru evenimente de înaltă calitate. Veți învăța de la colegii de experți, iar rezultatele muncii dv. vor fi văzute și admirate de o audiență la nivel mondial”, scrie în anunț, citat de site-ul express.co.uk.

Beneficiile grădinarului reginei Marii Britanii

Potrivit presei locale, cel ales va lucra cinci zile pe săptămână, va primi un salariu care începe de la 18.100 de lire sterline pe lună, în funcție de experiență și va locui într-una dintre camerele de la Buckingham.

În plus, va beneficia de o contribuție suplimentară la pensie de 15%, un concediu de 30 de zile pe an, formare profesională și de "o gamă de facilități de agrement" în interiorul Casei Regale.

Ce criterii trebuie să îndeplinești pentru a fi grădinar la Curtea Regală

Cerințele sunt: pasiune pentru horticultură, o calificare minimă de horticultură, permis de conducere și îndemânarea de a folosi cositori și alte echipamente de grădină.

gradina-palatului-st-james.jpg

Grădina Palatului St. James este decorată mai mult cu arbuști
Grădina Palatului St. James este decorată mai mult cu arbuști
Foto: Shutterstock

Oricine aplica pentru acest jos, indiferent de țara în care locuiește, inclusiv tu. Trimite CV-ul pe site-ul Palatului Buckingham până pe 24 aprilie.  

Aici intri pentru a aplica: https://www.royal.uk/inside-the-royal-household

Dar cu sigurnață dacă vei ajunge să lucrezi pentru capetele încoronate va trebui să semnezi un contract de confidențialitate.

În trecut, au existat angajați care au fost tentanți să dezvăluie amănunte din culisele Palatului Buckingham.

Iată ce confesiuni a făcut un paznic de la palat!

Alte 370 de joburi în Europa

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei Eures România, 370 locuri de muncă vacante, după cum urmează:

 • Spania - 100 locuri de muncă în agricultură;
 • Germania- 62 locuri de muncă: 15 operator spălări industriale, 10 manipulant bagaje, 7 grădinar, 7 inspector tehnic de tren, 7 specialist siguranță transport pe calea ferată, 6 șofer camion, 3 măcelar, 2 marinar, 2 operator mașini CNC, 1 comandant de navă, 1 cusător, 1 șofer autobuz;
 • Ungaria- 51 locuri de muncă: 10 dulgher, 10 lucrător în construcții, 10 montator structuri pentru construcții, 6 operator la mașini de prelucrare în industria alimentară, 5 electrician, 5 montator structuri metalice, 5 sudor;
 • Norvegia -49 locuri de muncă: 10 electrician, 10 instalator, 10 instalator ventilație, 9 vopsitor auto, 4 mecanic auto, 4 tinichigiu auto, 1 maestru pizzar, 1 medic hematolog;
 • Austria: - 30 locuri de muncă: 30 montator de mobilă;
 • Olanda- 23 locuri de muncă: 15 procesori de flori și plante în sere, 5 culegător căpșuni, 1 sudor, 1 sudor autogen, 1 specialist în recrutare;
 • Marea Britanie- 15 farmaciști;
 • Irlanda- 15 locuri de muncă: 10 șofer de tir, 4 operator CNC, 1 sudor/montator;
 • Slovacia- 12 sticlari;
 • Belgia- 10 locuri de muncă: 5 operator mașini/utilaje, 1 consultant afaceri, 1 consultant tehnic, 1 dezvoltator Java, 1 inginer de sistem IT, 1 șofer categoria C;
 • Suedia – 2 pizzar/bucătar la grătar;
 • Danemarca - 1 lucrător în fermă.
 • Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot vedea ofertele pe www.eures.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă.

 

Citește și:

https://www.click.ro/news/lume/gradinile-printului-charles-distruse-de-inundatii

https://www.click.ro/news/lume/meghan-markle-singura-si-izolata-la-petrecerea-organizata-la-palatul-buckingham-limbajul

 
 
Loading...