Șocant! Copil de 5 ani, găsit lângă bunicul mort de coronavirus. A stat câteva zile lângă cadavru

Ultima actualizare:

    Un copil de 5 ani din China a fost găsit lângă bunicul său mort din cauza coronavirusului (imagine cu caracter ilustrativ)Foto: Getty
Un copil de 5 ani din China a fost găsit lângă bunicul său mort din cauza coronavirusului (imagine cu caracter ilustrativ)Foto: Getty

Un copilaș de doar 5 ani din China a trăit câteva zile în casă cu bunicul care murise din pricina coronavirusului. Micuțul le-a povestit oamenilor legii că bunicul lui i-a spus să nu părăsească locuința și că în zilele de după moartea acestuia s-a hrănit numai cu biscuiți.

Un copil de 5 ani din provincia chineză Hubei, epicentrul epidemiei de coronavirus, a fost găsit lângă bunicul lui mort din pricina coronavirozei. Acesta a asistat la moartea bunicului și nu a părăsit locunța din cauza măsurilor de precauție severe luate din pricina virusului. În mediul online a apărut informația că bătrânul ar fi decedat de zile bune, iar copilul ar fi supraviețuit cu biscuiți, informează The Guardian.

Un copil de 5 ani a asistat la moartea bunicului său și a stat lângă el până l-au găsit polițiștii 

„Bunicul mi-a zis să nu plec, că e un virus afară”, le-a explicat băiețelul oamenilor legii, atunci când aceștia l-au găsit singur în casă, alături de cadavrul bunicului său și l-au întrebat de ce nu a căutat ajutor.

Micuțul a fost salvat de polițiștii comunitari, care au verificat locuința bunicului său din districtul Zhangwan, orașul Shiyan – aflat la 440 km de Wuhan, locul unde a izbucnit epidemia de coronavirus. 

Copiii ies pe stradă cu măsuri extreme de protecție
Copiii ies pe stradă cu măsuri extreme de protecție

Cazul copilului a înfuriat opinia publică din China, mai ales după ce a început să circule informația potrivit căreia băiatul ar fi stat zile bune lângă cadavrul bunicului său și ar fi supraviețuit hrănindu-se doar cu câțiva biscuiți rămași prin casă.

Guvernul chinez neagă însă informația și susține că băiețelul a fost găsit de poliția comunitară la câteva ore după decesul bătrânului. Reprezentanții statului au explicat că, pentru că în Shiyan, de când orașul s-a închis și s-au adoptat „măsuri ca pe timp de război”, iar populația e în carantină, patrulele bat zilnic la ușile locuitorilor, pentru a le verifica starea de sănătate și a-i întreba dacă au nevoie de alimente sau de alte lucruri.

Cu toate acestea, a fost deschisă o investigație în acest sens pentru a se stabili cu exactitate dacă micuțul a fost nevoit să împartă casa cu un cadavru sau nu. Băiețelul a fost preluat de autorități, pentru că tatăl lui e în carantină într-o altă provincie chineză.

În prezent, în Zhangwan, toate centrele comerciale și clădirile au fost închise, putând să intre și să iasă numai medicii sau cei care vin să lase provizii pentru cetățeni. Cei care încalcă regulile de carantină vor fi reținuți, anunță oficialii chinezi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net