Amenințarea teroristă pare să nu mai înceteze.Euro 2016 coincide în acest an cu cea mai importantă sărbătoare musulmană, Ramadanul, iar ISIS se pregătește să semene din nou teroare în Europa. Oficialii americani consideră că amenințările trebuie privite cu multă seriozitate.


Teroristul Abu Muhammad al Adnani a amenințat Occidentul luna trecută să se pregătească de "o lună de calamități peste tot pentru toți necredincioșii", relatează DailyStar.co.uk. Mai mulți oficiali americani i-au pus în gardă pe europeni și să nu ignore amenințările întrucât numeroși extremiști ar putea răspunde la această chemare la martiriu.

De fapt, membrii Consiliului de Securitate al Statelor Unite sunt de părere că perioada Ramadanului este cu atât mai primejdioasă pentru atacuri teroriste decât alte momente ale anului. Chemarea la luptă a ISIS i-ar putea inspira pe jihadiști pentru a lansa atacuri izolate în diverse puncte cheie, dar acest lucru necesită mai puțin timp pentru planificarea loviturii. În viziunea extremiștilor islamici, sacrificiile din timpul Ramadanului sunt mai valoroase.

"Chiar dacă Ramadanul ar putea da un impuls teroriștilor să lanseze atacuri împotriva unor presupuși inamici din Europa, este puțin probabil ca amenințarea să se închieie odată cu sfârșitul lunii."

Pe o înregistrare audio din 21 mai, Adnani poate fi auzit clar spunând: "Ramadan, luna cuceririi și a jihadului". De asemenea, europenii au fost avertizați că fanii microbiști deghizați ca niște cruciați ar putea reprezenta potențiale ținte pentru teroriști. ISIS ar putea lansa atacuri cu arme chimice împotriva suporterilor.

Perioada Ramadanului va începe pe 6 iunie și se va încheia pe 5 iulie, suprapunându-se astfel cu desfășurarea Campionatului European de Fotbal - 10 iunie - 10 iulie.

 

Loading...