Suedia înregistrează primul caz de contaminare cu noua varianta a coronavirusului: un vizitator de Crăciun din Regatul Unit

Ultima actualizare:

    Noua tulpină Covid-19 afectează și sănătatea copiilor
Noua tulpină Covid-19 afectează și sănătatea copiilor

Varianta britanică a SARS-CoV-2 a fost descoperită și în Suedia, unde un călător din Regatul Unit a fost testat pozitiv, au anunţat sâmbătă autorităţile sanitare, relatează Reuters.

Acest călător a fost plasat în carantină, iar niciun alt caz nu a fost descoperit, a anunţat o reprezentantă a Agenţiei Sănătăţii Publice din Suedia, Sara Byfors.

Călătorul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, se afla la Sormland, la sud de Stockholm, potrivit unui inspector sanitar regional, Signe Makitalo. Varianta britanică a noului coronavirus este considerată mai infecţioasă decât celelalte.

„Această persoană care a fost testată pozitiv (cu covid-19) a venit din Marea Britanie la Sormland de Crăciun”, a precizat Makitalo. Riscul altor contaminări de la acest caz este extrem de limitat, apreciază el.

Suedia a impus luna aceasta restricţii de călătorie pasagerilor provenind din Regatul Unit din cauza noii variante a virusului. Numeroase ţări din lume, inclusiv din UE, au impus astfel de restricţii, informează news.ro.

Citește și:

Noua tulpină de coronavirus a trecut granițele Marii Britanii. 33 de persoane infectate în Danemarca şi alte cazuri în Germania și Singapore

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net