Țările pe care turiștii nu vor să le viziteze niciodată. Românii sunt considerați cei mai nepoliticoși

Ultima actualizare:

    Turiștii consideră că aceste țări ar trebui evitateFoto: arhivă personală
Turiștii consideră că aceste țări ar trebui evitateFoto: arhivă personală

Pe site-ul Reddit a fost făcut un sondaj prin care internauților li s-a cerut să-și exprime opinia cu privire la țările pe care nu le-ar vizita niciodată și care ar fi motivul pentru care n-ar face-o.

Fie că a fost vorba de sexism, rasism, rata crescută a criminalității sau caracterul nepoliticos al oamenilor, utilizatorii de pe Reddit consideră că este mai indicat să stai departe de următoarele state. Iată părerile turiștilor, clasificate în funcție de caracteristica dominantă care i-a nemulțumit:

În Bahamas, localnicii au o atitudine respingătoare față de turiști
În Bahamas, localnicii au o atitudine respingătoare față de turiști

State cu localnici nepoliticoși

Anumiți turiști consideră Franța un stat plictisitor
Anumiți turiști consideră Franța un stat plictisitor

„Chiar nu-mi place în Bahamas. E un loc frumos, dar reacția pe care am primit-o din partea localnicilor era ceva de genul: «Dacă n-ar fi fost banii tăi, ne-am fi dorit să nu te afli aici.» Toți păreau că le displace să aibă de-a face cu tine”, a declarat turistul, potrivit The Independent.

Ei bine, nu poți mulțumi pe toată lumea - și vorbim totuși de Insulele Bahamas, considerate un adevărat paradis tropical.

Când însă vine vorba de paradisul carpatic, și România este clasată la categoria oamenilor nepoliticoși față de turiști. Internauții nu au menționat și motivul pentru care România este plasată în această categorie, dar lipsa de politețe se poate manifesta în diferite feluri: de la ignoranța oamenilor și cuvintele jignitoare față de străini, până la incidente precum furtul. Dintre statele nepoliticoase nu au lipsit nici Republica Cehă, Grecia, Liban, Arabia Saudită, Elveția și Turcia.

State plictisitoare

Italienii sunt zgomotoși de felul lor, lucru care le diplace turiștilor
Italienii sunt zgomotoși de felul lor, lucru care le diplace turiștilor

În această categorie, internauții au plasat Finlanda, Franța, Luxemburg și Slovacia. Pare greu de crezut că Franța este un loc unde te-ai plictisi având în vedere că este una dintre țările cele mai încărcate de cultură – de la monumente și personalități celebre, până la perisajele naturale magnifice din Alpi și până la Mediterană sau Oceanul Atlantic. Când vine însă vorba de oameni, aceștia o anumită caracteristică. Excentricitatea și scrupulozitatea francezilor pot fi plictisitoare pentru turiștii care nu cunosc cultura franceză.

Țări zgmotoase

Norvegia este considerată de turiști una dintre cele mai scumpe țări
Norvegia este considerată de turiști una dintre cele mai scumpe țări

Aici, internauții au plasat fără niciun fel de reținere Italia. Cu toții cunoaștem caracterul vulcanic și zgomotos al italienilor. Încearcă să intri în polemici cu un italian și vei înțelege de ce. Pentru ei, zgomotul, vorbitul tare, reprezintă un stil de viață care îi poate obosi pe turiștii aflați în căutare de relaxare.

State deosebit de scumpe

Statele Unite, printre cele mai rasiste state
Statele Unite, printre cele mai rasiste state

Danemarca, Norvegia și Slovenia ocupă locurile de frunte la capitolul trai costisitor. Deja nu mai este un secret faptul că țările nordice sunt printre cele mai dezvoltate state ale lumii, unde speranța de viață este cea mai ridicată și oamenii sunt cei mai fericiți – nici nu e surprinzător având în vedere că se câștigă foarte bine în aceste țări. Din păcate, nu toți turiștii sunt dispuși să-și cheltuie toată agoniseala pentru o vacanță de o săptămână în Danemarca sau Norvegia.

Țări rasiste

Acestea sunt țările pe care mulți turiști le evită
Acestea sunt țările pe care mulți turiști le evită

Statele Unite nu au concurență când vine vorba de rasism, cel puțin în opinia turiștilor. Poate acum, lucrurile s-au mai domolit, toleranța este ceva mai ridicată față de oamenii care par diferiți.  După 11 septembrie 2001, se resimte o oarecare reticență față minoritățile religioase – mai ales față de musulmani și de tot ceea ce ține de culturile Orientului Mijlociu.

State care au probleme cu toaletele și transportul

simeon stalpnicul png

Fără nicio urmă de îndoială, China este prima țară care întâmpină probleme la acest capitol. Răspunsul este simplu: este cel mai populat stat al lumii. Imaginați-vă ce cozi infernale se strâng la toaletele publice, dar și ce ar însemna să fie mai numeroase pentru a ajunge pentru toată lumea – ar trebui plasată câte o toaletă din metru în metru. Când vine vorba de transport, aglomerația e iar un impediment.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net