Un nou trend a luat cu asalt Internetul: pe site-urile de socializare, bărbaţii îşi exprimă revolta faţă de feminism prin intermediul „meninism” („men” înseamnă „bărbaţi”, n.r.).


Mişcarea a început ca un mod al unui grup de bărbaţi de a-şi arăta sprijinul făţă de feminism, conform distractify.com. Însă, recent, adepţii ei par mai preocupaţi de a se lupta împtriva feminismului (ideea că ambele sexe trebuie tratate în mod egal). 

„Meninism"-ul pleacă de la ideea că, la fel ca femeile, bărbaţii au probleme legate stric de genul lor. Însă cei care au îmbrăţişat mişcarea au o adorbare cel puţin ciudată. 

Din punctul lor de vedere, e mult mai greu pentru un bărbat să fie atrăgător. El trebuie să fie bine făcut, să aibă o slujbă stabilă, să se îmbrace bine, să fie bun de tată, să aibă păr frumos, să plătească atunci când iese în oraş. În schimb, o femeie trebuie doar să nu fie prea grasă, spun ei, ignorând faptul că şi o femeie trebuie să se îmbrace într-un anumit fel, să fie mereu fardată, să meargă la sală, să aibă o carieră şi să fie o bună gospodină pentru a nu fi criticată de societate. 

menilol.jpg

Ce trebuie să facă un bărbat pentru a fi atrăgător vs. ce trebuie să facă o femeie pentru a fi atrăgătoare
foto: tumblr.com

 

Ei se plâng că un bărbat care loveşte o femeie e blamat, dar o femeie care loveşte un bărbat e transformată în eroină. Cu toate că feminismul spune că orice formă de violenţă e greşită, chiar dacă persoana violentă e o femeie. 

Un alt adept al „meninism”-ului susţine că fetele aleg mereu tipul care arată bine şi e lucrat, dar bărbaţii trebuie să accepte femeile de orice înălţime şi greutate. 

menilol3.jpg

"Tipul bine lucrat va fi ales întotdeauna de o femeie", cred membrii mişcării
foto: imgur.com

 

„Ca meninist, mi se pare jignitoare imaginea pentru că, dacă ar fi toţi tipi, toate femeile l-ar alege pe cel mai bine lucrat şi mai arătos, dar noi ca bărbaţi, trebuie să acceptem femeile de toate dimensiunile", spune internautul, aşa cum arată imaginea de mai sus.

Mai mult, membrii mişcării au chiar un tricou cu „meninism", pe care îl poartă cu mândrie. 

menilol4.png

Dacă vrei, îţi poţi comanda şi un tricou
Foto: teespring.com

 

Evident, reacţiile nu au întârziat să apară şi alţi internauţi au început să îi ironizeze pe care care se numesc „meninişti". 

„Da, sunt meninist. Da, am 30 de ani şi locuiesc în subsolul mamei. Da, am nevoie de inhalator când urc scările. Da, cred că Mountain Dew e darul zeilor", scrie un internaut, pe Twitter, în timp ce o tânără a scris pe acelaşi site de socializare: „Îi sprijin complet pe tipii care poartă tricou cu meninism pentru că îmi e mai uşor să ştiu pe cine să evit". 

menilol5.png

Internauţii au început deja să se ia de adepţii mişcării
foto: MeninistTweet

 

 
 
Loading...