La câteva zile după ce Abdulgadir Masharipov, bărbatul de origine uzbecă ce a recunoscut că este autorul atentatului din noaptea de Revelion din clubul Reina din Istanbul, a mărturisit achetatorilor că a ales locația la întâmplare.


Potrivit unor surse locale, el ar fi recunoscut că așa-numitul Stat Islamic i-a ordonat să întreprindă un atac terorist în Piața Tarksim, dar a fost nevoit să își aleagă altă locație, întrucât zona era mult prea securizată, informează BBC, potrivit cotidianului Hurriyet.

Tot conform acestui ziar, aflăm că teroristul a primit instrucțiuni de la Raqqa, avanpostul Statului Islamic din Siria. „M-am dus la Tarksim în ajunul Anului Nou, dar măsurile de securitate erau intense. Nu era posibil să întreprind un atac. Am primit instrucțiuni să caut o altă țintă în zonă. Reina mi s-a părut potrivit pentru atac. Acolo nu păreau să fie luate prea multe măsuri de securitate”, a declarat teroristul, potrivit ziarului turc.

Jurnaliștii de la BBC însă, nu au reușit să verifice informațiile relatate de „Hurriyet”, despre care nu se știe cum ar fi obținut stenograma interogatoriului poliției.

Cine este Abdulgadir Masharipov

Abdulgadir este originar din Asia Centrală, mai exact din Uzbekistan, dar s-a mutat în Konya, centrul Turciei, împreună cu familia sa la începutul anului 2016. El și-a luat o identitate falsă, folosind numele Ebu Muhammed Horasani. Sursele de presă turce l-au descris ca fiind membru al Statului Islamic.

 
 
Loading...