Topul celor mai scumpe apartamente din lume: o noapte - 74.740 $

Ultima actualizare:

    Elveţia
Elveţia

74.740 de dolari. Atât costă să fii împărat pentru o noapte şi să ai toată lumea la picioare. Specialiştii britanici au făcut topul celor mai scumpe apartamente de lux din lume unde, teoretic, oricine se poate caza, dacă are în cont banii necesari. Iată de ce sunt aşa de scumpe şi de ce aici se cazează doar şefii de state şi miliardarii.

Locul 1

Apartamentul Regal de la Hotelul President Wilson, de pe malul lacului Geneva, din Elveţia este cel mai scump din lume. 74.740 $ costă o noapte de cazare aici. Are o surprafaţă de 1.680 de metri pătraţi, 12 dormitoare, băi cu marmură de Veneţia, mobilier îmbrăcat cu aur, masă de biliard Brunswick şi o terasă imensă care dă chiar spre lac. Imaginaţi-vă că în preţul „camerei” intră whisky vechi de 20 de ani, coniac rar, vin alb şi roşu de colecţie, vin spumant de Champagne şi room-service 24 de ore din 24. Televizoarele Bang & Olufsen sunt demne de cinematografe, iar sistemul de sonorizare BeoVision 4-103 l-ar face gelos până şi pe Jay-Z. Apartamentul are televizor în fiecare încăpere, designul băilor, halatele, prosoapele şi restul utilităţilor sunt concepute de Hermes.

Mobilierul din lemn masiv de esenţă rară, covoarele şi draperiile sunt unice în lume şi realizate de producători special pentru Hotelul President Wilson. Geamurile de la apartament sunt anti-glonţ, seiful din cameră este mare cât o cameră şi securizat ca depozitele de valori din cele mai sigure bănci din lume. Aşternuturile din mătase naturală sau bumbac adus din America Latină sunt de aceeaşi culoare cu cele 333 de lalele, orhidee, crini imperiali sau trandafiri regali care parfumează toate cele 12 dormitoare, dar şi sala de şedinţe.

În camera de zi este instalat un pian Steinway de colecţie. Vazele şi tablourile sunt de colecţie, iar cărţile din bibliotecă sunt piese rare cumpărate la licitaţii în ediţii unice. La jacuzzi, în cabina de duş sau lângă cada imensă sunt instalate televizoare. În dressing este instalată o oglindă inteligentă care oferă informaţii cu privire la vreme, la viteza vântului, precipitaţii, nivelul de confort termic, razele ultraviolete, dar şi date despre fluctuaţiile de pe bursa de mărfuri sau revista presei internaţionale.

Apartamentul are un lift separat, 15 paznici înarmaţi până în dinţi, butoane de panică, sistem de alarmă ultraperformant şi chiar o cameră blindată pentru situaţii de urgenţă. Aici s-au cazat de-a lungul istoriei şefi de state, vedete de la Hollywood, bancheri, şeici şi miliardari. Printre personalităţile de marcă îl amintim pe “miliardarul fără casă”, germano-americanul Nicolas Berggruen (54 de ani), care are o avere de peste 2 miliarde de dolari. Apartamentul prezidenţial a primit anul trecut titlul de „cel mai luxos apartament din lume”.

Însă iată unde se mai cazează miliardarii. 

Locul 1. Hotelul Presidenat Wilson,  Geneva, Elveţia
Locul 1. Hotelul Presidenat Wilson, Geneva, Elveţia

Locul 2

Owners Villa, Randheli Cheval Blanc, Insulele Maldive – preţ 60.000 - 65.000 $. Cazările se fac pe bază de recomandare şi rezervarea „în funcţie de cerere”. Asta înseamnă că atunci când cineva oferă o sumă mai mare decât tine îţi poate „sufla” cazarea. Însă vila merită toţi banii. Are 4 dormitoare, o întreagă insulă la dispoziţie, piscină încălzită de 25 de metri, chefi, 10 ospătari şi menajere, saună, salon de masaj şi 6 băi concepute special de Guerlain.

Locul 3

Apartamentul Ty Warner, Hotelul Four Seasons, New York – preţ 52.120 $. E cel mai scump apartament prezidenţial din New York. A fost creata de I.M Pei şi de Peter Marino. Accesoriile şi decoraţiunile interioare sunt realizate exclusiv din piese de artizanat, cu mobilier încrustat manual cu fire aur şi draperii veneţiene din catifea purpurie. Aşternuturile sunt din mătase japoneză şi ornamentele din onix chinezesc. Apartamentul are patru balcoane cu podea din sticlă şi o panoramă de 360 de grade.

Locul 4

Vila Hilltop, Insula Laucala, Fiji – preţ 48.100 $. Este o veritabilă staţiune exclusivistă, în inima unei staţiuni exclusiviste. Aflată la înălţime pe dealurile din Laucala, are parte de o panoramă de vis, de propria herghelie de cai fijieni, de camere pentru bone, bucătari, ospătari şi menajere. Vila vine la pachet cu o limuzină şi şofer personal, cinci bodyguarzi, maseuri şi un antrenor de scufundări. Are 4 dormitoare, un living imens, cameră de zi şi terasă de 300 de metri pătraţi, cu piscină.

Locul 5

The Palace, Hotelul Jumeirah Bodrum Palace, Turcia – preţ 40.715 $. Se află la mai puţin de 830 de kilometri de Bucureşti şi este o oază de linişte şi desfătare, râvnită de vedete precum Kate Moss şi Naomi Campbell. Chiar dacă preţul de cazare pe noapte este cam piperat, odată intraţi aici rămâneţi şocaţi. Aveţi parte de trei dormitoare, o cameră de zi, room-service 24 de ore din 24, personal de pază, statuete din aur masiv, propriul hammam (n.r. baie turcească) şi un chef cu trei stele Michelin.

Locul 6

Apartamentul Shahi Mahal, Hotelul Raj Palace Jaipur, India – preţ 40.330 $. A fost construit în anii 1700 în stilul maharajahilor. E plin de decoraţiuni miniaturiste din aur, cu inserţiuni de pietre preţioase şi mobilier din fildeş. Deşi unii îl consideră un kitsch absolut din cauza pereţilor încărcaţi, apartamentul de aproape 800 de metri pătraţi e greu de egalat în materie de lux. Terasele au propria piscină şi propriile grădini suspendate. Clienţii se pot relaxa în propria bibliotecă şi sală de cinema.

Locul 7

Apartamentul prezidenţial Grand Hyatt Cannes, Hotel Martinez, Franţa – preţ 38.670 $. În timpul Festivalului de Film de la Cannes aici se cazează doar starurile de pe marile ecrane. Apartamentul este unul dintre cele mai mari din Europa, având o suprafaţă totală de 300 de metri pătraţi. Băile sunt îmbrăcate integral în marmură, cele patru dormitoare au paturi din lemn masiv, saltea pe apă şi se întâlnesc într-o cameră de zi imensă. Se află la etajul 7 şi are o terasă de 270 de metri pătraţi cu propria piscină şi jacuzzi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net