Regina Elisabeta a II-a (94 de ani) a decis miercuri pentru a nu exista conflicte între membrii familiei: nimeni nu poartă uniformă la înmormântarea Prinţului Philip (1921-2021). Ducele de Edinburgh îndrăgea haina militară şi urmaşii voiau să îi îndeplinească ultima dorinţă, dar Regina s-a opus. Prinţul Philip va fi îngropat sâmbătă, 17 aprilie, după slujba de la capela St. George, de la Castelul Windsor.


Prinţii Charles, Andrew, Edward şi prinţesa Anne, cei patru copii ai ducelui de Edinburgh, precum şi prinţii William şi Harry, nepoţi ai lui, vor merge sâmbătă alături de sicriul cu trupul neînsufleţit în procesiunea spre Capela St George de la Castelul Windsor. Detaliile legat de ceremonia funerară au fost transmise de Palatul Buckingham.

Regina Elisabeta a II-a (94 de ani) a poruncit, pentru a nu lăsa loc la interpretări: nimeni nu poartă uniformă la înmormântarea Ducelui de Edinburgh. Prinţul Andrew, care a renunţat la titlurile regale din cauza scandalului sexual de pedofilie, nu va purta uniforma de amiral şi nici Harry, care a renunţat la sarcinile care îi reveneau în cadrul monarhiei britanice, nu va merge la funeraliile din 17 aprilie în uniformă. Mai mult decât atât, întreg cortegiul funerar va fi îmbrăcat în haine civile negre.

h_56821862_1.jpg

Ceremonia va avea loc în spatele zidurilor Castelului Windsor cu doar 30 de persoane

La ceremonia funebră vor participa doar 30 de persoane, se va păstra distanţarea socială şi toată lumea va purta măşti de protecţie pe faţă. Pentru a o proteja, Regina va sta singură şi în timpul ceremoniei nimeni nu se va apropia mai mult de doi metri de ea. La funeralii au sosit şi trei rude apropiate ale Ducelui de Edinburgh. Rudele din Germania ale lui Philip au intrat deja în izolare pentru cinci zile, la Ascot, pentru putea fi testate din timp şi pentru a putea a participa la funeraliile de sâmbătă, ora locală 15.00, care vor fi transmise de toate televiziunile britanice.

h_56822156_1.jpg

Mii de britanici sunt aşteptaţi la Windsor pentru a fi alături de regină în timpul înmormântării

Înmormântarea, în spatele  zidurilor de la Windsor

E vorba de doi strănepoţi şi un văr care au ajuns deja în Marea Britanie. Adică Bernhard (50 de ani), Prinţ de Baden, Prinţul Donatus (54 de ani) şi Prinţul Philipp (51 de ani) de Hohenlohe-Langenburg. Acesta din urmă e nepotul Prinţesei Margarita, sora mai mare a ducelui de Edinburgh. Prinţul Charles s-a ocupat personal de testarea, cazarea şi îngrijirea neamurilor din partea tatălui, el fiind cel mai apropiat de rudele lui după ce a petrecut mare parte din tinereţe în compania părinţilor lor.

h_56826867_1.jpg

Garda de Onoare a repetat în cele mai mici detalii parada care precede funeraliile regale

Ducele de Edinburgh va fi condus pe ultimul drum pe un Range Rover electric la designul căruia a participat personal şi va fi depus într-un sicriu de lână. La cererea regretatului Philip, ceremonia va fi scurtată la maximum. O ceremonie aparte va avea loc concomitent cu funeraliile regale de la Windsor în Vanuatu, unde Prinţul Philip e considerat un zeu. Întreaga săptămână, mai multe regimente din Scoţia, Irlanda, Ţara Galilor şi Anglia au repetat pentru parada de la Windsor care va avea loc înainte de ora 15.00.

Citește și:

Prințul Philip a murit la vârsta de 99 de ani. Soțul reginei Elisabeta fusese externat după o lună de stat în spital

Prințul Philip a murit. Povestea bărbatului care a renunțat la titluri pentru o viaţă închinată iubirii

 

 

 
 
Loading...