Totul despre gențile Reginei Elisabeta. Are peste 200! Nu le folosește doar ca accesoriu

Ultima actualizare:

    S-au scris cărți despre semnele cu dublu înțeles pe care le face în public Regina Elisabeta Foto: Getty Images
S-au scris cărți despre semnele cu dublu înțeles pe care le face în public Regina Elisabeta Foto: Getty Images

Regina Elisabeta folosește în timpul întâlnirilor pe care le efectuează cu diverse ocazii mai multe semne discrete, fiecare cu semnificația lui, pentru a transmite mesaje staff-ului Casei Regale care o însoțește.

Protocoalele Casei Regale a Marii Britanii au fost studiate îndelung de istorici. Unul dintre ei este Hugo Vickers, care a și scris o carte despre acest subiect. Unul dintre capitolele cărții se concentrează pe semnele pe care le face Regina cu gențile sale celebre, pentru a ieși din diverse situații stânjenitoare. 

Ce semne face Regina Elisabeta atunci când vrea să plece de la o întâlnire

Atunci când majestatea sa se pregătește să încheie o conversație sau vrea să plece de la un eveniment, ea își mută geanta de pe o mână pe cealaltă. Acesta este semnul că cei din staff trebuie să se pună în acțiune și să o ajute să plece. De regulă, cineva din staff-ul Reginei se apropie de ea și deschide un nou subiect de discuție, pentru ca Majestatea Sa să poată ieși din scenă elegant. 

Dacă efectiv se grăbește, atunci, Regina va face un alt gest și mai „dramatic”: își va roti inelul de la deget, semn că staff-ul trebuie să se miște rapid. La întâlnirile oficiale de la Palatul Buckingham, acesta este semnalul că oaspetele trebuie însoțit cât mai repede pe porțile de la ieșire. Niciuna dintre gențile ei nu este prevăzută cu fermoar. 

Cine îi face gențile Reginei Elisabeta

Celebrele genți pe care Regina Marii Britanii le folosește la fiecare apariție în public sunt de la brandul de lux Launer. Cei de-acolo i-au oferit Reginei prima geantă în anul 1968. În semn de mulțumire, Elisabeta i-a dat firmei un titlu regal care atestă că brandul oferă servicii și bunuri pentru Regină, Ducele de Edinburgh și Prințul Charles. Astăzi, Regina poartă peste 200 de genți de la Launer. Pentru a se descurca mai bine la întâlnirile oficiale, atunci când trebuie să își salute interlocutorii, le preferă pe cele cu mânerele înalte. Un model de geantă de la Launer costă peste 1650 de lire sterline!


    Reginei Elisabeta îi plac gențile de culoare neagrăFoto: Getty Images
Reginei Elisabeta îi plac gențile de culoare neagrăFoto: Getty Images

Gerald Bodmer, cel care conduce compania din funcția de director executiv începând cu anul 1980, dezvăluia că Regina ține atât de mult la gențile ei încât, dacă se strică sau dau semne de uzură, preferă să le repare sau să le recondiționeze decât să își ia altele noi. 

În ciuda relației strânse dintre Regină și conducerea brandului, Bodmer a afirmat că nu știe niciodată când va ieși în public Majestatea Sa purtând una dintre gențile de lux de la Launer. „Ne uităm în ziar și atunci ne minunăm și noi!”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net