Tragedie! Uraganul Dorian a ucis peste 20 de oameni. Un pescar povestește cum și-a văzut soția înghițită de ape

Ultima actualizare:
Uraganul Dorian a destrămat întreg Bahamas, nici avioanele nu au rămas întregi
Uraganul Dorian a destrămat întreg Bahamas, nici avioanele nu au rămas întregi

Apocalipsă! Uraganul Dorian este cel mai înfricoșător coșmar posibil. În Bahamas, numărul morților declarați a ajuns la 20, zeci de mii de case au fost distruse, iar autoritățile abia astăzi au putut interveni pentru a-i salva pe sinistrații refugiați pe acoperișuri. Cea mai emoționantă poveste din zona de coșmar este a unui pescar care a asistat neputincios la moartea soției. Peisajul este apocaliptic: clădiri distruse complet și bucăți din ele aruncate peste tot, mașini răsturnate, copaci smulși din rădăcini, avioane făcute zob și iahturi sfărâmate.

Cea mai dureroasă poveste din Bahamas este a unui pescar care a asistat neputincios la moartea soției. Howard Armstrong, împreună cu soția lui, s-au luptat pentru viața lor ore în șir scufundați în apă până la gât. Cei doi au fost blocați în propria casă, care a fost inundată de apa oceanică adusă de uraganul Dorian. Au stat ore în șir, unul în brațele celuilalt, pe mobilierul din bucătărie, și s-au rugat ca cineva să îi salveze. La un moment dat, mobilierul a cedat, și au ajuns amândoi sub apă. Soția pescarului, Lynn, a suferit un șoc hipotermic. Howard a încercat să o țină trează, să o ajute cumva, dar era prea târziu pentru ea. ”A murit în brațele mele”, declară bărbatul devastat. Apoi apele au început să crească și mai mult, iar Howard a fost nevoit să înoate prin casă și să iasă printr-o spărtură de geam. Miracol! Barca lui Armstrong se afla în apropiere și pescarul a înotat până la ea. Când a venit barca de salvare, Howard a refuzat să părăsească insula, până când corpul neînsuflețit al soției lui nu va fi recuperat. Povestea pescarului, care îți smulge inima din piept, este prima dezvăluită, dar sigur nu va fi ultima.

Uraganul Dorian a transformat întreagul arhipelag într-o ruină

Imagini parcă desprinse din poveștile de groază abia ies la iveală. Uraganul Dorian, cea mai mare furtună tropicală înregistrată vreodată în SUA, a adus suferiță fără margini. Numărul victimelor declarate oficial a crescut de patru ori. Familiile îndurerate, încă speră că cei iubiți sunt în viață, dar șansele ca rudele să fi supraviețuit scad de la o clipă la alta. Autoritățile ne avertizează că cei 20 de decedați sunt doar un început, deoarece căutările printre rămășițe abia au început. Reprezentantul Națiunilor Unite, Mark Lowcock, a declarat: ”70.000 de persoane au nevoie urgentă de ajutor, pentru a putea trăi”. Echipajele de salvare se străduiesc să vină în ajutorul cât mai multor oameni, întrucât, în sfârșit, vânturile s-au mai domolit și apele au început să se retragă. Mark Lowcock a declarat că va dona 1 milion de dolari Bahamasului pentru a se putea gestiona. Trei dintre victime au murit după ce au ajuns la spital. După patru zile de iad pe pământ, imaginile sunt înmărmuritoare: toată zona arată ca o groapă de gunoi abandonată. Sub munții de rămășițe abia dacă îți dai seama unde a fost cândva o casă. Străzile, aeroportul și casele de vacanță, nu mai există în Insulele Bahamas, care odată erau locația de vis pentru oricine. Chiar și aeronavele din aeroport nu au putut rezista: au fost făcute bucăți, aripile avioanelor smulse, cozile făcute bucăți, iar clădirea, o ruină dezolantă. Prim-ministrul Bahamasului, Hubert Minnis, a declarat complet devastat: ”Este una dintre cele mai groaznice momente din istoria țării noastre”.

Citește și:

Apocalipsa s-a dezlănțuit! Uraganul Dorian a făcut pagube de miliarde după ce lovit sălbatic Bahamas

Apocalipsă în Bahamas! Bilanțul uraganului Dorian: pagube de peste 10 miliarde de dolari

Uraganul Dorian a ucis 7 persoane în Bahamas, a decimat insule și amenință coasta de Est a SUA

Uraganul este în drum spre SUA

Furtuna tropicală, care a lovit cu rafale de vânt de 185 km/h, este la 185 km de Florida, SUA, și se mișcă paralel cu coasta atlantică a Americii. Experții de la ”Centrul Național American de Uragane” au declarat: ”Ne așteptăm la inundații înfricoșătoare, care amenință vieți omenești pe coasta de Est americană”. 1.500 de persoane sunt refugiate în 28 de adăposturi din Carolina de Sud, care au fost construite de Crucea Roșie. Prima victimă în statul Carolina de Nord, SUA: un bărbat în vârstă de 85 de ani. Familia îndurerată a preferat să nu îi dezvăluie identitatea. Alte sute de localnici din Carolina de Sud s-au ascuns în adăposturi și așteaptă ca uraganul vină și peste ei. Guvernatorul statului Carolina de Sud, Henry McMaster, care a emis evacuarea de urgență a zonelor care vor fi cel mai devastate de furtuna tropială, a declarat: ”Dacă nu ați evacuat zona, ar trebui să o faceți, dar timpul se scurge rapid”. În statele Florida și Georgia, 2.800 de case și clădiri utilitare de pe coastă sunt în întuneric. Experții așteaptă ca furtuna să traverseze Carolina de Sud, Carolina de Nord și să ajungă, vineri, în New York, SUA. Aici, sute de mii de oameni riscă să rămână fără electricitate, cuprinși de o frică și panică de neînchipuit.

Ce a lăsat în urmă uraganul Dorian

Până joi la prânz, bilanțul calamității este cutremurător. Numărul locuințelor distruse complet este de 13.000, peste 70.000 de persoane sunt sinistrate, și-au pierdut viața 20 de oameni și au fost salvați doar 114 de norocoși. 60 pe persoane au fost rănite grav și au ajuns în stare critică la spital, iar 1,2 milioane de persoane sunt obligate să își părăsească urgent căminul. Pagubele materiale, conform ministerului din Bahamas, duc la sute de milioane, chiar miliarde de dolari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net