Simţi că te topeşti nu alta pe canicula asta! Şi când termometrele au înţepenit la 40 de grade Celsius este clar că trebuie să faci ceva. Valul de căldură a cuprins întreaga Asie şi i-a scos pe mulţi din case. Iată cum se răcoresc.


Peste 43.000 de oameni din Chingqing, sud-vestul Chinei, au luat cu asalt piscinele şi, în ciuda înghesuielii din apă, nu s-au dat duşi decât la orele serii.

La 40 de grade Celsius, şi căţeii se apucă de surf
Foto: AFP

 

Mulţi dintre ei au încins partide de şah chinezesc, în timp ce alţii se distrau învăţându-şi dulăii să facă surf. Conform AFP, piscinele devenite arhipline au funcţionat pe bază de rezervare începând cu 2 august, prima zi de caniculă din China. Cei care nu îşi rezervau loc cu o zi înainte, nu mai puteau intra pentru că în piscină nu mai aveai loc să arunci un ac.

Nu ai loc să arunci un ac de atâtea colace
Foto: Hepta

 

Căldura a „amorţit” inclusiv provincia chineză Sichuan, unde oamenii au preferat să îşi ia colacele şi saltele pneumatice şi să îşi dea drumul pe pâraiele de munte amenajate într-un parc acvatic. Autorităţile locale au emis nenumărate avertismente şi le-au interzis cetăţenilor să mai iasă din case la orele critice de caniculă.

 

La hotelul-închisoare, o noapte costă 50 de dolari

În celula de la hotelul-închisoare, e răcoare şi bine

 

Thailanda. Puţini sunt cei care ar plăti 50 de dolari pe noapte ca să stea la închisoare. La Sook Station, din Bangkok, turiştii au parte de o experienţă de neuitat. Şi, în ciuda faptului că fostul penitenciar are toaletele pe hol, are un regim strict cu musafirii şi serveşte mâncare de puşcărie, a fost luat cu asalt de străinii dornici să se răcorească la ... „răcoare”.

Sook Station le oferă turiştilor posibilitatea de a sta în celule de 8 metri pătraţi, de a se plimba în curtea înconjurată de garduri înalte cu sârmă ghimpată şi de a simţi pe propria piele condiţiile de detenţie thailandeze. Hotelul-păşcărie se află în districtul Udomsook. La cazare, turiştii sunt amprentaţi, pozaţi şi primesc o pijama dungată.

 

Cumpărături în pielea goală

Ce bine e la cumpărături în pielea goală!

 

SUA. Ultima fiţă pe caniculă este să faci târguieli în pielea goală. Mai multe tinere din SUA, Canada şi Marea Britanie s-au plimbat printre rafturile magazinelor dotate cu aparate de aer condiţionat şi şi-au făcut poze sexy.

Fotografiile au devenit rapid vedete pe „Internet” şi alte fete le-au luat exemplul. Că deh, e căldură mare, mon cher!

 

loading...
Loading...